Årsmøtet 2018

Arnulf og Bjorn

Stående applaus for Tursyklistenes nye æresmedlemmer 2018: Fra v. Arnulf Hogstad (72) og Bjørn Eggen (79)

Bjørn og Arnulf æresmedlemmer

Bjørn Eggen (79) og Arnulf Hogstad (72) er Tursyklistenes nye æresmedlemmer, utnevnt på årsmøtet 6.2. 2018.

Sekretær Kjell Innset overrakte diplomene som hører med og underholdt forsamlingen med de to veteranenes meritter:

Bjørn begynte å trene da han var 63 år, etter et veddemål med kollegene på bryggeriet han jobbet på: Han veddet på å klare Styrkeprøven kommende sommer på under 24 timer, mens kompisene veddet i mot. Bjørn kjørte på 23 timer og kompisene måtte blø med 10.000 kr.! Et supert støtteapparat på hjemmebane hadde han også, for det var kona Klara som kjøpte racersykkel til ham.
Bjørn kom inn i sykkelmiljøet rundt Erling Mathisen i hine hårde, og fikk oppdrag som turoperatør/kasserer/pengeinnkrever for å holde orden på finansene da de begynte å leie buss for å komme seg til ritt her og der. Det skjøttet han så nådeløst bra at han ble offisielt valgt til styret som turoperatør i 1996. Bjørn sykler fortsatt, og snart går turen til Spania igjen. For å nevne noe har han tråkket Fjorden rundt, Pirkaloppet, Vättern, Jotunheimen, Siljan, Storsjön, Styrkeprøven, Smøla rundt, Telemark Tour, Vasatrampet, Birken, Sjælland rundt + Oslo halvmaraton fem ganger. En viktig mann for klubben opp gjennom årene!

 

Arnulf traff Kjell Innset første gang på åttitallet da Kjell tilfeldigvis fant en drosjepung som noen hadde mistet. Så der møtte Arnulf rett person på mange måter. Men det var Lise Wilmann som brakte TVK-eren Hogstad inn i Tursyklistene. Det er mange år siden nå, og Arnulf er sportslig med god margin den mest meritterte vi har i klubben: Styrkeprøven 36 ganger (!!!), Fjorden rundt 35, Vätternrundan 28, Birken 14 + løpe-Birken og ski-Birken foruten Storsjön, Siljan, Smøla, Hitra, Alpetramp (i Danmark!), Vasatrampet, Jylland rundt, Pirkaloppet osv. osv.
Klubben har i årevis nytt godt av Arnulf som profesjonell og trygg sjåfør. Ingen har tall på hvor mange bussturer han har sittet ved rattet og brakt Tursyklistene sikkert og trygt att og fram, til Motala, til Danmark, til Finland og andre steder. Det skal Arnulf ha stor takk for, og til sommeren kjører han igjen veteraner til Siljan runt i Sverige.

 

Årsmøtet vedtok enstemmig å bevilge 20.000 kr til Vätternrundan (bussleie), og 7.000 kr til Siljan runt (også buss). Tor-Erik la fram et regnskap med positivt resultat på 17.000 kr. Nytt av året er at vi har for første gang har fått inn grasrotandel (300 kr. - en begynnelse!).

 

Årsberetningen, som kan leses her på siden, viser at vi pr 31.12.17 var 185 medlemmer. Omkring 60 av oss har vært med på 16 ulike turritt, så langt vi har oversikt over etter rapporter fra dem som deltok.

 

Elin Sundseth ble premiert som vinner av kvinneklassen i klubbmesterskapet på velodromen i Stjørdal. Vinner av herreklassen stilte ikke på årsmøtet.

 

Jubilanter med runde tall ble hedret med gavekort: Per Trøa (70), Robert Nilssen og Vidar Lund (60). Vi skulle gjerne sett at øvrige jubilanter også stilte, men uansett var vi 41 på årsmøtet, som er bra. Takk for frammøtet!

De som var på valg i styret, ble gjenvalgt. 

Styret består dermed av:
Tormod Kjensjord
Kjell Innset
Tor-Erik Ølmheim
Gørill Skatvold
Ann-Elin Øvergård (varamedlem)

 

Tormod

Kjell

jubilanter

Jubilanter hedres med gavesjekk: Fra v Robert Nilssen (60 år), Per Trøa (70), Vidar Lund (60).

Elin

Elin Sundseth, klubbmester 2017 på velodrom.

________________________________________________________________________________________________

 

Minneord

Lise utsnitt aeresdiplom

Tursyklistenes æresmedlem Inge Lise Wilmann døde mandag 5.2.2018, 76 år gammel. Med henne er en søyle i klubben gått bort.

Z LISELise var Tursyklistenes første valgte leder i 1996 og ingen har sittet lengre som leder enn henne, i to perioder på til sammen ni år. De senere årene bestyrte hun veteranene til alles glede. Vi har mistet en organisatorisk kapasitet, en inspirerende personlighet og et sosialt kraftsenter i klubben.

Veteranene ble i årevis invitert hjem til henne på Solem Øvre, spesielt var julelunsjen noe ingen ville gå glipp av. Også som leder av klubben gjennom mange år la Lise svært stor vekt på det sosiale ved en sykkelklubb som vår - hun banket det også inn i skallen (ja, det kan trygt sies på den måten!) på dem som overtok styre og stell etter henne - og hun videreførte det sosiale i veterangruppa som hun etablerte og holdt sin hånd over.

Lise var ikke bare sosial, ryddig og med klare meninger: Hun hadde drevet med idrett i årevis da hun på åttitallet kom inn i miljøet rundt Erling Mathisen og det som etterhvert ble klubben Tursyklistene. Hun rodde, hun tok selvsagt Styrkeprøven, Oslo Maraton, Hardhausen, idrettsmerkestatuetten, og syklet opp Stelvio-passet i 2015 selv etter at Hr. Parkinson ubedt hadde flyttet inn hos henne. For bare å nevne en flik av alt hun har holdt på med. Lise var typen som f.eks. ikke ga seg med roing før hun brakk fingeren i et sykkelritt i Finland og det ikke lenger gikk å holde åren riktig. Som dame - og attpåtil dansk! - sjokkerte hun mannfolka på Sintef med - uten å si noe på forhånd  - å gå Birken på ski i 1991. Hun var lei av machokulturen som nådde uante høyder der i ukene med oppkjøring til rennet. Så hun lærte seg litt langrennsteknikk av Kari Erlandsen, og gjennomførte Birken selv. Hvor vanskelig kunne det være?

Så det er bare en naturlig forlengelse av hennes personlighet når vi andre nærmest ikke kunne se på henne at hun var så syk som hun faktisk var. Selv om hun var helt åpen omkring sin egen tilstand.

Lise er gått bort, og i takknemlighet lyser vi fred over hennes minne.

For Tursyklistene,

Tormod Kjensjord

__________________________________________________________________

 Kari Erlandsen æresmedlem på årsmøtet i 2017

Kari Erlandsen

Æresmedlem Kari Erlandsen hylles med stående applaus av årsmøtet i Tursyklistene 7.2.2017.

 

Tursyklistenes største heder tilkom Kari Erlandsen da sekretær Kjell Innset utnevnte henne til æresmedlem under årsmøtet 7. februar. Kari er blitt 80 år og har en lang fortid som aktiv og allsidig idrettsutøver. Aktiv turner i mange år i Arbeidernes Turn- og Idrettsforening hvor hun fikk fortjenstmedaljer både i sølv og gull og også ble æresmedlem. Styrkeprøven første gang i 1984, aktiv i Sør-Trøndelag sykkelkrets i mange år. Idrettsmerkekontrollør, diverse tillitsverv også i Tursyklistene – for å nevne noe. En av klubbens ”Hard-tauser” som Arbeider-Avisa skildret henne (og Lise) i en artikkel i 1991. Kari er en av superveteranene som har vært med i Tursyklistene helt fra klubbens urtid og ofte har vært å se i ritt både i Finland, Sverige og Danmark – og flere ganger Styrkeprøven.

Vi gratulerer!

Årsmøtet bevilget kr 18.000.- til buss til Vättern 2017, og 7.000.- til veteranenes tur til Smøla rundt.

Årsmøtet vedtok også en vedtektsendring:

§ 18.5. lyder nå: «I tilfelle oppløsning eller annet opphør av klubben tilfaller klubbens eiendeler en humanitær organisasjon som besluttes med simpelt flertall på ekstraordinært årsmøte ihht §18.2.»

Den gamle paragrafen hadde en ordlyd som gjorde at vi ikke kunne bli registrert i Frivillighetsregisteret og søke om grasrotandel. Nå kan vi søke på nytt.

Valgkomiteen innstilte på gjenvalg av dem som var på valg i år. Dette sluttet årsmøtet seg enstemmig til slik at styret nå består av:
Tormod Kjensjord, leder
Kjell Innset, sekretær
Tor-Erik Ølmheim, kasserer
Gørill Skatvold, styremedlem
Atle Svea, styremedlem

Vara til styret er Ann Elin Øvergård.
Revisor Vidar Lund ble også gjenvalgt, og det samme ble medlem av valgkomiteen Geir Helbostad.

Årsmøtet ble innledet ved at vi mintes våre to klubbkamerater som gikk bort i 2016: Leif Vinje og Kjell J. Johansen.

Årsberetning, regnskap og budsjett ble enstemmig vedtatt.

45 medlemmer stilte på årsmøtet, som ble ledet av Ken Erik Knappe. Og det var rikelig med både svele og kaffe.

Bård Hansen informerte om nye modeller av sykkelklærne fra BHX som blir å få kjøpt i nettbutikken vi har brukt før. Arnulf Hogstad informerte om veteranenes planer.

I alt hadde 15 av våre medlemmer runddag i 2016, fordelt på 50, 60, 70, 75 og 80 års jubileum. Kjell overrakte gavekort til dem som var tilstede – de øvrige får det i posten.

(TKj)

Go to top
JSN Boot template designed by JoomlaShine.com