BEggen 30754

 

Bjørn Eggen er død

Æresmedlem i Tursyklistene, Bjørn Eggen, døde natt til fredag 8. januar, 82 år gammel.

Bjørn var med i Tursyklistene helt fra urtiden. Han kom inn i miljøet rundt Erling Mathisen allerede på 1980-tallet idet sykkelgjengen utviklet seg til en klubb. Siden de hadde begynt å leie buss for å kjøre til turritt både innen- og utenlands, trengtes en fast hånd om pengene, og der var Bjørn rett mann.


I 1996 ble han på årsmøtet valgt til turoperatør, et verv han hadde i mange år. Senere, da veterangruppa ble etablert i 2011, ble han turoperatør der.

Bjørn begynte å sykle i vel voksen alder: Han veddet med kolleger på bryggeriet at han kommende sommer skulle klare Styrkeprøven på under 24 timer. Det veddemålet vant han. Og kona Klara var slett ingen brems, hun kjøpte racersykkel til ham.

Opp gjennom årene syklet han det som var av turritt: Fjorden rundt, Pirkaloppet, Vättern, Jotunheimen, Siljan, Storsjön, Styrkeprøven, Smøla rundt, Telemark Tour, Vasatrampet, Birken, Sjælland rundt + Oslo halvmaraton fem ganger. De siste årene var han fast på Siljan, og ikke minst langs veiene i Spania som han i mange år reiste ned til sammen med Klara.

Bjørn Eggen var en viktig mann for Tursyklistene gjennom årtier.

Vi takker og lyser fred over hans minne.

For Tursyklistene,

Tormod Kjensjord

Årsmøtet 2018

Arnulf og Bjorn

Stående applaus for Tursyklistenes nye æresmedlemmer 2018: Fra v. Arnulf Hogstad (72) og Bjørn Eggen (79)

Bjørn og Arnulf æresmedlemmer

Bjørn Eggen (79) og Arnulf Hogstad (72) er Tursyklistenes nye æresmedlemmer, utnevnt på årsmøtet 6.2. 2018.

Sekretær Kjell Innset overrakte diplomene som hører med og underholdt forsamlingen med de to veteranenes meritter:

Bjørn begynte å trene da han var 63 år, etter et veddemål med kollegene på bryggeriet han jobbet på: Han veddet på å klare Styrkeprøven kommende sommer på under 24 timer, mens kompisene veddet i mot. Bjørn kjørte på 23 timer og kompisene måtte blø med 10.000 kr.! Et supert støtteapparat på hjemmebane hadde han også, for det var kona Klara som kjøpte racersykkel til ham.
Bjørn kom inn i sykkelmiljøet rundt Erling Mathisen i hine hårde, og fikk oppdrag som turoperatør/kasserer/pengeinnkrever for å holde orden på finansene da de begynte å leie buss for å komme seg til ritt her og der. Det skjøttet han så nådeløst bra at han ble offisielt valgt til styret som turoperatør i 1996. Bjørn sykler fortsatt, og snart går turen til Spania igjen. For å nevne noe har han tråkket Fjorden rundt, Pirkaloppet, Vättern, Jotunheimen, Siljan, Storsjön, Styrkeprøven, Smøla rundt, Telemark Tour, Vasatrampet, Birken, Sjælland rundt + Oslo halvmaraton fem ganger. En viktig mann for klubben opp gjennom årene!

 

Arnulf traff Kjell Innset første gang på åttitallet da Kjell tilfeldigvis fant en drosjepung som noen hadde mistet. Så der møtte Arnulf rett person på mange måter. Men det var Lise Wilmann som brakte TVK-eren Hogstad inn i Tursyklistene. Det er mange år siden nå, og Arnulf er sportslig med god margin den mest meritterte vi har i klubben: Styrkeprøven 36 ganger (!!!), Fjorden rundt 35, Vätternrundan 28, Birken 14 + løpe-Birken og ski-Birken foruten Storsjön, Siljan, Smøla, Hitra, Alpetramp (i Danmark!), Vasatrampet, Jylland rundt, Pirkaloppet osv. osv.
Klubben har i årevis nytt godt av Arnulf som profesjonell og trygg sjåfør. Ingen har tall på hvor mange bussturer han har sittet ved rattet og brakt Tursyklistene sikkert og trygt att og fram, til Motala, til Danmark, til Finland og andre steder. Det skal Arnulf ha stor takk for, og til sommeren kjører han igjen veteraner til Siljan runt i Sverige.

 

Årsmøtet vedtok enstemmig å bevilge 20.000 kr til Vätternrundan (bussleie), og 7.000 kr til Siljan runt (også buss). Tor-Erik la fram et regnskap med positivt resultat på 17.000 kr. Nytt av året er at vi har for første gang har fått inn grasrotandel (300 kr. - en begynnelse!).

 

Årsberetningen, som kan leses her på siden, viser at vi pr 31.12.17 var 185 medlemmer. Omkring 60 av oss har vært med på 16 ulike turritt, så langt vi har oversikt over etter rapporter fra dem som deltok.

 

Elin Sundseth ble premiert som vinner av kvinneklassen i klubbmesterskapet på velodromen i Stjørdal. Vinner av herreklassen stilte ikke på årsmøtet.

 

Jubilanter med runde tall ble hedret med gavekort: Per Trøa (70), Robert Nilssen og Vidar Lund (60). Vi skulle gjerne sett at øvrige jubilanter også stilte, men uansett var vi 41 på årsmøtet, som er bra. Takk for frammøtet!

De som var på valg i styret, ble gjenvalgt. 

Styret består dermed av:
Tormod Kjensjord
Kjell Innset
Tor-Erik Ølmheim
Gørill Skatvold
Ann-Elin Øvergård (varamedlem)

 

Tormod

Kjell

jubilanter

Jubilanter hedres med gavesjekk: Fra v Robert Nilssen (60 år), Per Trøa (70), Vidar Lund (60).

Elin

Elin Sundseth, klubbmester 2017 på velodrom.

________________________________________________________________________________________________

 

Minneord

Lise utsnitt aeresdiplom

Tursyklistenes æresmedlem Inge Lise Wilmann døde mandag 5.2.2018, 76 år gammel. Med henne er en søyle i klubben gått bort.

Z LISELise var Tursyklistenes første valgte leder i 1996 og ingen har sittet lengre som leder enn henne, i to perioder på til sammen ni år. De senere årene bestyrte hun veteranene til alles glede. Vi har mistet en organisatorisk kapasitet, en inspirerende personlighet og et sosialt kraftsenter i klubben.

Veteranene ble i årevis invitert hjem til henne på Solem Øvre, spesielt var julelunsjen noe ingen ville gå glipp av. Også som leder av klubben gjennom mange år la Lise svært stor vekt på det sosiale ved en sykkelklubb som vår - hun banket det også inn i skallen (ja, det kan trygt sies på den måten!) på dem som overtok styre og stell etter henne - og hun videreførte det sosiale i veterangruppa som hun etablerte og holdt sin hånd over.

Lise var ikke bare sosial, ryddig og med klare meninger: Hun hadde drevet med idrett i årevis da hun på åttitallet kom inn i miljøet rundt Erling Mathisen og det som etterhvert ble klubben Tursyklistene. Hun rodde, hun tok selvsagt Styrkeprøven, Oslo Maraton, Hardhausen, idrettsmerkestatuetten, og syklet opp Stelvio-passet i 2015 selv etter at Hr. Parkinson ubedt hadde flyttet inn hos henne. For bare å nevne en flik av alt hun har holdt på med. Lise var typen som f.eks. ikke ga seg med roing før hun brakk fingeren i et sykkelritt i Finland og det ikke lenger gikk å holde åren riktig. Som dame - og attpåtil dansk! - sjokkerte hun mannfolka på Sintef med - uten å si noe på forhånd  - å gå Birken på ski i 1991. Hun var lei av machokulturen som nådde uante høyder der i ukene med oppkjøring til rennet. Så hun lærte seg litt langrennsteknikk av Kari Erlandsen, og gjennomførte Birken selv. Hvor vanskelig kunne det være?

Så det er bare en naturlig forlengelse av hennes personlighet når vi andre nærmest ikke kunne se på henne at hun var så syk som hun faktisk var. Selv om hun var helt åpen omkring sin egen tilstand.

Lise er gått bort, og i takknemlighet lyser vi fred over hennes minne.

For Tursyklistene,

Tormod Kjensjord

Go to top
JSN Boot template designed by JoomlaShine.com