ine

Ernæring = mat, restitusjon = hvile

Ine Wigernæs, med doktorgrad i fysiologi og dypt engasjert i friskliv og folkehelse, trekker tingene ned på jorda. Begrepene er «mat» og «hvile» heller enn «ernæring» og «restitusjon», og hennes klare budskap er at det vi gjør i hverdagen teller mest. 

Hun samlet fullt hus på medlemsmøtet i Tursyklistene 20.1.14, og det hun sa var både tankevekkende og inspirerende. Filosofien nærmer seg Rema 1000s Det enkle er ofte det beste. Vi så henne også på idrettsgallaen hvor hun som avtroppende styreleder for Ridderrennet tok i mot hedersprisen sammen med påtroppende Cato Zahl-Pedersen. Bare det vervet viser jo hvor hun står i sine verdivalg.

Her verken kan eller skal foredraget refereres, men et av poengene hennes er at et godt liv med god trening må balansere med vår psykiske helse. 

Helse er mye mer enn å dyrke kroppen som utstillingsvindu - det er også å ha det bra hjemme og bruke tid på dem vi er glad i. Det er altfor mange som tjener altfor mye penger på å gjøres oss usikre og redde for å bli syke (eller ikke trene riktig og ikke ha de riktige skoene, skiene, syklene, pulsklokkene osv osv.) Det er flere som selger livsstil enn som driver enkel helseformidling, og det er hun svært kritisk til. Men for all del: Sportsdrikke på langturer er helt ok! Og hun sa faktisk også at gul ost er bra mot kolesterol! Kjør debatt.

 

Tormod