Ransfjorden rundt 003

Ransfjorden rundt 002

Matstasjon: Tor-Erik og Kjell på vei rundt Randsfjorden. Uten paraply.

Randsfjorden rundt – vel blåst (og regnet)

Dette 152 km lange rittet ble arrangert for 29. gang lørdag 30. mai. Blant 860 startende syklister, stilte Tursyklistene med to mann: Kjell Innset og Tor-Erik Ølmheim,

Vi kjørte fra Trondheim fredag ettermiddag, sammen med våre respektive, Elin og Kari. Dro fra trønderhovedstaden i øsende regn, men på Oppdal skinte sola.

Vi hadde oppholdsvær hele veien videre sørover til Fluberg, i Søndre Land, hvor vi hadde bosted, hos kjentfolk av Kjell.

Lørdag morgen våknet vi til trommende regn og det var ganske kjølig med bare 4 grader tidlig på morgenen. Etter frokost kjørte vi de 5 milene til startstedet for rittet, i Brandbu.

Startnummer ble hentet i Granshallen like ved startområdet. Vi hadde start kl. 10:05. Jeg ble med i den puljen ut, men Kjell plundret litt med klebytte og kom seg derfor med puljen som startet 10:10.

Jeg ventet på Kjell på toppen av en lang bakke opp fra startområdet. Det gikk veldig fort i disse gruppene og vi valgte å kople oss av og sykle vårt eget ritt. Vi syklet på nordsiden av innsjøen til Jevnaker, forbi Hadeland Glassverk bl.a, og så inn på sørsiden av Randsfjorden. Veien fulgte stort sett sjøen, men avvek fra sjøen periodevis og skar da opp motbakker. Den lengste var på vel en kilometer.  Vi vekslet på å dra hele veien, men det var så mye vann på veiene at det var umulig å ligge rett bak, samtidig som alle himlens sluser var åpne og forsynte oss godt med spylingsvann.

Den første matstasjonen lå i Bjoneroa, etter 69 km. Her var det drikke og god mat å få, store «pølsebrød» fylt med ost og skinke, samt bananer. Ferden fortsatt nordvestover langs Randsfjorden til vi kom til Fluberg bru, hvor vi da krysset innsjøen og syklet sørøstover igjen over Fluberg og frem til matstasjonen i Hov. Temperaturen var ikke stort mer enn 7-8 grader, så det ble en kjapp stopp for å lange innpå litt mat og drikke før vi tok fatt på de siste 4 milene. Småkuppert veistykke frem til mål, hvor vi passerte målseilet ca. klokken 15:45, i fortsatt øsende regnvær, men ble tatt vel i mot av arrangørene og ikke minst av våre to kjekke damer.

Vi fikk montert syklene på stativet på bilen, så opp i Granshallen og en velfortjent dusj, og så bar det tilbake til Fluberg, hvor vertskapet vårt hilste oss velkommen med en velsmakende Jägermeister og påfølgende middag.

Sosialt samvær utover kvelden og de første nattetimene. Søndag ble det en visitt på Kværum gård i Fluberg, hvor Kjell vokste opp i sine første fire leveår, før han flyttet til Innset. Søndagen bød for øvrig på delvis skyet vær med sol og 14 grader der nede, men turen hjemover til Trøndelag ga oss på nytt regnvær, etter som vi for nordover. Vi var hjemme i Trondheim søndag kveld rundt kvart over åtte.

Det var forhåndspåmeldt 1146 ryttere til Randsfjorden Rundt, men bare 860 stilte til start og derav fullførte 740. Vinnertiden var meget sterk, Team Atea ble klokket inn på 3:30:04. Kjell fikk notert 5:36:33 og jeg 5:41:34.

Bortsett fra et ufyselig vær, så var møtet med dette rittet av positiv art. Fin løype rundt innlandsfjorden og et veldig profesjonelt arrangement, så det frister til gjentagelse ved anledning.

Mvh Tor-Erik