rastpra

Treningstur Heimdal-Kyrksæterøra t/r ca 190 km

Fjorden rundt har mer eller mindre fadet ut av programmet vårt, både som treningstur og som ritt, kanskje i noen grad på grunn av strekkmetallbruer og en lite festlig strekning fra Åsen til Stjørdal. Rittet unngår riktignok dette strekket.

 Også i år byttet vi ut denne treningsturen med Heimdal-Kyrksæterøra. Den går langs E39, men med akseptabel trafikk (i hvert fall sett fra følgebilen) lørdag 26.mai, som også var pinseaften.

Disse 11 spyttet femti spenn i fellespotten og startet fra Adressas bakgård: Atle Svea, Trine Johnson, Jo Ragnar Tremoen, Egil Grendstad, Fred Berggård, Lars Solem, Wolfgang Peschel, Anne Cath. Syltevik, Tarjei Rygnestad, Vidar Lund, Kjell H. Ullestad. Og undertegnede i følgebil.

Nydelig vær hele turen, og samling og rast ved kiosken på Hemnkjølen med utsikt over Søvatnet både på fram- og tilbaketur. En hyggelig overraskelse var det at Hans Hansen satt på en av rastebenkene utenfor Bunnpris rett før Kyrksæterøra da vi kom dit. Han var på hyttetur og stilte i sivil, men ble likevel innlemmet i det gode selskap uten motforestillinger.

Det var opptil flere med trøkk i pedalene her, så noe spredning ble det. Kanskje for mye?

All ære til de som var med, og pinsen skrellet sikkert av flere mulige deltakere. Men en klubb med langt over 100 medlemmer burde hatt med flere på en slik tur! Fin mosjon og billig støtteapparat.

Det går godt an å diskutere premissene for fellesturer. Er det tur eller trening? Enkelt sagt kan valget være: «Tur A er tur, sammen ut – sammen hjem», og «Tur B er trening, heng med så lenge du orker». 

Tormod