birken kjelli

I Birken er alle syklister grå

I ukesvis er det sol og tørt før Birken, på fredagsbirken også. – Og YR.no lover godvær helt frem til fredag. Det får holde.


Dro ned for å levere bagen og få en oppvarmingsrunde. Så var det gjort. Vår herre husket plutselig på hva han glemte, nemlig regn.

Det ble ingen oppvarming, i år, det ble bytte av klær isteden. Kort skjorte og regnjakke. Det blir kjørt til mål i det antrekket vi velger. Ingen har ikke tid til å stoppe for å endre antrekk.


Søle heter det vist, det grå som treffer brilleglassene, som vi igjen prøver å tørke vekk med fingre med søle på. Kjeder, drev og bremser høres etter hvert ut som knusverk, - så neste år består veiene i Birken av enda litt finere sand.
Etterhvert er alt grått, ansikt, klær og sykkel. Og vi er alle like.

Det med været er ingen sutring, det er bare en observasjon. I år varte det til vi hadde dusjet. Da vi kom ut fra dusjen var det sol igjen...

Statistikken sier at det er altfor mange som ikke møter til start!
Den forteller også at vel 300 bryter. Det er få, ut i fra vær og føreforhold. Noen sykler som gir opp i det grå, som Geir Helbostad sin med knekt gir. Sikkert noen skader uten at jeg så noen. Var ikke så mye blod å se, var kanskje grått det også.

Når dette skrives (10. september) er påmeldinga for Birken 2014 godt er i gang for oss som kan melde på i fred å ro. Og påmelding blir det, for neste år da, da blir det sol..
Ikke for å få sol, men for at det er et velsmurt maskineri hele arrangementet, som er der for å hjelpe oss hele veien. Publikum i løypene også, mange av dem, heier oss frem som om vi skulle vært med i TdF.

Kjell Innset

Statistikk:

Påmeldte

Startet

Fullførte

Birkebeinerrittet

16.655

13.670

13.342

FredagsBirken

4.741

3.929

3.858

UltraBirken

576

483

468

UngdomsBirken

935

784

772

BarneBirken

620