Minneord

Lise utsnitt aeresdiplom

Tursyklistenes æresmedlem Inge Lise Wilmann døde mandag 5.2.2018, 76 år gammel. Med henne er en søyle i klubben gått bort.

Z LISELise var Tursyklistenes første valgte leder i 1996 og ingen har sittet lengre som leder enn henne, i to perioder på til sammen ni år. De senere årene bestyrte hun veteranene til alles glede. Vi har mistet en organisatorisk kapasitet, en inspirerende personlighet og et sosialt kraftsenter i klubben.

Veteranene ble i årevis invitert hjem til henne på Solem Øvre, spesielt var julelunsjen noe ingen ville gå glipp av. Også som leder av klubben gjennom mange år la Lise svært stor vekt på det sosiale ved en sykkelklubb som vår - hun banket det også inn i skallen (ja, det kan trygt sies på den måten!) på dem som overtok styre og stell etter henne - og hun videreførte det sosiale i veterangruppa som hun etablerte og holdt sin hånd over.

Lise var ikke bare sosial, ryddig og med klare meninger: Hun hadde drevet med idrett i årevis da hun på åttitallet kom inn i miljøet rundt Erling Mathisen og det som etterhvert ble klubben Tursyklistene. Hun rodde, hun tok selvsagt Styrkeprøven, Oslo Maraton, Hardhausen, idrettsmerkestatuetten, og syklet opp Stelvio-passet i 2015 selv etter at Hr. Parkinson ubedt hadde flyttet inn hos henne. For bare å nevne en flik av alt hun har holdt på med. Lise var typen som f.eks. ikke ga seg med roing før hun brakk fingeren i et sykkelritt i Finland og det ikke lenger gikk å holde åren riktig. Som dame - og attpåtil dansk! - sjokkerte hun mannfolka på Sintef med - uten å si noe på forhånd  - å gå Birken på ski i 1991. Hun var lei av machokulturen som nådde uante høyder der i ukene med oppkjøring til rennet. Så hun lærte seg litt langrennsteknikk av Kari Erlandsen, og gjennomførte Birken selv. Hvor vanskelig kunne det være?

Så det er bare en naturlig forlengelse av hennes personlighet når vi andre nærmest ikke kunne se på henne at hun var så syk som hun faktisk var. Selv om hun var helt åpen omkring sin egen tilstand.

Lise er gått bort, og i takknemlighet lyser vi fred over hennes minne.

For Tursyklistene,

Tormod Kjensjord