tourdefroya2012


Tour de Frøya gikk i 2012 av stabelen 19. mai. I tørt men litt småkaldt vårvær hadde ca. 700 syklister tatt veien til Sistranda som er start og mål for det nå etter hvert   tradisjonsrike rittet.

 Ei rimelig flat løype med ca 100 høydemeter på 43 km   gir muligheten for stor fart underveis men heller ikke i år klarte man å   presse bestetiden under 1 time. Vinnertiden ble på 1.07.10, Espen Eriksen fra   Stiftstaden Sykkelklubb.

Deltakerantallet lå nok vesentlig   under det arrangøren hadde forventet, noe av skylden må vel tilskrives de   mange veltene året før som skremte mange fra å delta på nytt. I år hadde   arrangøren organisert starten noe annerledes ved at man startet i puljer   etter stipulert sluttid. Dette gjorde nok sitt til at rittet forløp bedre i   år enn året før med hensyn på velt og

skader. Fortsatt kan det bli bedre, hvordan, er det nok delte meninger om, men noe av risikoen er knyttet til stor grad av urutinerte syklister innimellom litt mer rutinerte som forventer noe mer disiplinert kjøring enn det man også i år kunne oppleve. Fortsatt har arrangøren en jobb å kjøre med puljeinndelingen.

Det var mange tilskuere som overvar årets sykkelfest fra sidelinjen på Sistranda og ikke minst langs løypa. I forhold til sammenlignbare ritt gjør dette Frøya-rittet til en spesiell opplevelse som absolutt anbefales.

Øystein Meland