Nytt toppbilde

Det sto om tideler på velodromen

Velodrom23 34061 2

Asbjørn Andersen (med mikrofon), superveteran og æresmedlem i Stjørdals- Blink Sykkel demonstrerer banesykkel og banesykling sammen med Geir Arve Farbu, som ble norgesmester på 1000 m bane som 18-åring i 1978. Lydhøre tursyklister og gjester bak. Alle foto: Tormod Kjensjord

Velodrom23 34054 2

Asbjørn Andersen t.v., superveteran og æresmedlem i Stjørdals- Blink Sykkel demonstrerer banesykkel og banesykling sammen med Geir Arve Farbu, som ble norgesmester på 1000 m bane som 18-åring i 1978.

Velodrom23 34058 2

Geir Arve Farbu underviste Tursyklistene i banesyklingens finesser. Etterpå viste han hvordan det gjøres i praksis. Geir Arve ble som 18-åring norgesmester junior på 1000 m bane med tida 1.15.

Anne-Grethe Jenssen lot seg ikke vippe av pinnen og forsvarte sitt klubbmesterskap fra 2022 med bravur da hun onsdag 6. september syklet enda fortere enn i fjor på 1000 m bane på Prestmoen velodrom og vant kvinneklassen på 1.43.0. Hun og Torild Aglen (1.44.7) har vekslet litt på å stå øverst på pallen (vi har ingen seierspall, men likevel), og selv om også Torild forbedret sin tid fra i fjor, ble det 2. plass. Vi hadde med to gjester utenfor konkurranse, Nina Rise Oddan og Anita Belsvik. Begge meritterte syklister og hyggelig at de ville bli med.

Paul Evjen måtte denne gang se seg slått av Bjørnar Hafstad (som ikke var med i 2022), men ikke med mer enn 4 tidels sekund. Bjørnar med 1.30.6 og Paul med 1.31.0 var de eneste som kom under 1.35, bortsett fra Morten Belsvik som var gjest utenfor konkurranse i herreklassen. Paul analyserte løpet etterpå og fant at han mistet tidelene i åpningen! Vi kan regne med at Hr. Evjen neste år blir farlig startrask. Utholdenhet har han fra før.

Dagfinn Albersen, Bjørn Tuflåt og Tor-Erik Ølmheim er i form: Dagfinn og Bjørn forbedret fjorårets tid med over fire og Tor-Erik med tre sekunder fra sist – det er ingen liten margin på bane. Antakelig har de trent.

En ekstra bonus var å få demonstrert en banesykkel (uten gir og bremser) og en innføring i banesyklingens finesser. Asbjørn Andersen og Geir Arve Farbu har tonnevis med erfarin både fra bane og alt mulig annet på sykkel. Geir Arve viste også hvordan banesykling gjøres i praksis da han suste rundt velodromen omtrent som i gamle dager da han 18 år gammel ble norgesmester på 1000 m bane på Valle Hovin i 1978. Det gikk unna på 1.15 dengang.

Våre gjester var rause nok til å ta seg av grillingen, og som alltid ble deg hyggelig prat over burgerne etter løpet. Samtidig benyttet vi anledningen til å hedre Paul som vant i 2022 ved å overrekke ham pokalen for fjorårets seier  – noe forsinket, men vel fortjent. Klubbmestere må innfinne seg på årsmøtet hvor denslags hyllest finner sted!

Vi er i de beste hender hos Stjørdals-Blink Sykkel som arrangerer stevnet som om vi var med i VM. Takk til Asbjørn Andersen (speaker, tidtaker), Geir Arve Farbu, Olav Sjøli (starter), Erik Sæter (rundeanviser), Rolf Einar Pedersen (service). Og framfor alt kjøkkensjef Marit Tidemann og husbond Helge Støre som legger alt til rette for oss.

TKj

 

Tursyklistenes klubbmesterskap 1000 m bane på Prestmoen velodrom 6. september 2023.

K 46-50

1 Anne-Grethe Jenssen 1.43.0

K 56-60

1 Torild Aglen 1.44.7

Gjester utenfor konkurranse: Nina Rise Oddan 1.35.3; Anita Belsvik 1.45.8

M 56-60

1 Roger Hagestuen 1.42.1

M 61-65

1 Bjørnar Hafstad 1.30.6

2 Håvard Eidnes 1.35.8

3 Hans Hansen 1.37.9

Gjest utenfor konkurranse: Morten Belsvik 1.34.6

M 66-70

1 Paul Evjen 1.31.0

2 Egil Haugen 1.35.1

3 Dagfinn Albertsen 1.38.0

4 Bjørn Tuflåt 1.39.1

M 71-75

1 Tor-Erik Ølmheim 1.40.9

2 Kjell Innset 1.47.7

Passeringstider og rundetider finner du her

Velodromen 2023 - her er syklistene

Vätternrundan 2023

IMG 4638

IMG 5208

Flott gjennomført Vättern 2023, som etter hvert viste se å være tett på 317 kilometer. Laget kom samlet i mål på slutt-tiden 12 timer og 46 minutter. Effektiv sykkeltid ble målt på Strava til 11 timer og 12 minutter. Det ga en snitthastighet på 28,2 km/t.
Foran fra venstre:
Kjell Mathisen, Egil Haugen, Hans Hansen og Thor-Erik Ølmheim.
Bak fra venstre: Egil Grenstad, Knut Arne Mørreaunet, Geir Petter Aune, Roger Hagestuen, Dagfinn Albertsen, Håvard Eidnes, Bjørn Tuflåt og Kjell Innset.

 

Årsmøtet: Kjell og Tor-Erik æresmedlemmer

eresmedlem nettversjon

Årsmøtet tar bølgen for nyutnevnte æresmedlemmer Kjell Thorvald Innset (t.v.) og Tor-Erik Ølmheim. Det beste av alt er at begge fortsetter ufortrødent i sine tillitsverv som sekretær og kasserer. Alle foto: TORMOD KJENSJORD

 

Kjell Thorvald Innset og Tor-Erik Ølmheim ble utnevnt til æresmedlemmer i Tursyklistene Trondheim under årsmøtet 14. februar 2023. En entusiastisk forsamling på godt over 40 frammøtte jublet over utnevnelsen som alle mente var på høy tid.

Kjell har vært sekretær i klubben i 22 år og Tor-Erik kasserer i 17. Men det er ikke fordi de klamrer seg til vervene! Det er fordi de fortjener tilliten ut fra det de står for og det de gjør for klubben. Sammen utfyller de hverandre til et formidabelt team og er de viktigste kreftene bak en veldrevet klubb det må være lov å si Tursyklistene er. 

Årsmøtet vedtok årsberetning og regnskap, som i 2022 er gjort opp med underskudd. Vi budsjetterer også med underskudd i 2023, men har fortsatt en solid bankkonto. Årsmøtet godkjente budsjettet for 2023, men fra en våken møtelyd kom det spørsmål om klubbøkonomien. Vi kan naturligvis ikke la underskudd spise opp hele beholdningen i løpet av noen år. Styret er i høyeste grad oppmerksom på det, men innstilte likevel på å videreføre aktiviteten fra 2022 inn i 2023. Så får vi se.

Årsmøtet vedtok bevilgning til Vätternrundan hvor billettprisen t/r Motala blir kr 700.- pr. deltaker mens klubben dekker resten opp til avtalt bussleie hos Nidaros Tour. Årsmøtet vedtok også å dekke utgifter til buss og drivstoff til årets tur til Siljan runt i Sverige.

Anne-Grethe Jenssen fikk sin velfortjente – og høythengende! - premie for seier i kvinneklassen under klubbmesterskapet på velodromen i Stjørdal sist høst. Torild Aglen stilte også og det ble sekundstrid om seieren. Begge oppfordrer flere av klubbens kvinnelige medlemmer til å bli med på et artig og uhøytidelig arrangement neste gang.

Av klubbens runde-år-jubilanter var seks 70-åringer møtt fram, og de fikk tradisjonen tro gavekort og hyllest fra forsamlingen.

De som var på valg ble gjenvalgt og styret består dermed av:

Leder: Tormod Kjensjord
Sekretær: Kjell Innset
Kasserer: Tor-Erik Ølmheim
Styremedlemmer: Atle Svea og Gørill Skatvold
Vara til styret: Ida Kvissel
Revisor: Vidar Lund
Valgkomité: Bjørn-Inge Haugan og Håvard Eidnes.

TKj

vinner nett

Bølgen 2: Anne-Grethe Jenssen med pokal hylles som vinner av klubbmesterskapet
på velodrom 2022. Premien ble overrakt av Tor-Erik Ølmheim (t.h.).

 

 jubilanter nettversjon

Bølgen 3: Tursyklistenes 70-årsjubilanter med sine velfortjente gavesjekker:
Fra v. Bjørn-Inge Haugan, Magnar Hernes, Einar Rædergård, Kjell S. Johansen,
Øivin Stav og Helge Kolbjørn Støre.

 

 

21

Arnulf har akkurat lagt Drivdalen bak seg. 

Året det var så bløtt

Arnulf har syklet Styrkeprøven 35 ganger. Den 35. ble den aller verste - og aller bløteste. Sammen med Wolfgang trillet han i mål i Oslo på i overkant av 30 timer. I følgebilen satt Are og etter hvert Vidar som sto av under vedis på grunn av skade. Les beretningen om året det var så bløtt.
(Bildekavalkaden fra Styrkeprøven finner du på medlemssidene under bilder)

 Skulle kjøre følgebil for tre tøffe karer som vi kjenner godt. Arnulf, Wolgang, og Vidar.

Starttidspunkt var ved midnatt 00.00 på fredag/lørdag.

Bilen ble pakket, og sykler var klargjort. Gutta ble plukket opp, og kjørt ned til midtbyen. Værmeldingen var forferdelig dårlig, og det holdt stikk. Regn.

På med regntøy, og varmt undertøy, og de dro frem til starten. På slaget midnatt fikk de starte på den turen, som de ennå ikke viste skulle bli en av de verste ang. dårlig vær. Ref. Arnulf.

Jeg satte meg i bilen, og dro etter opp mot Okstadbakkene. Kjørte forbi dem,og det så da ut til at de tok det med godt mot.

I og med at følgebiler ikke får hjelpe rytterne før etter Berkåk,hadde vi bestemt at jeg skulle vente ved Oppdalsporten, slik at jeg kunne få litt søvn.

Kom opp dit, og la meg ned med ullteppe over meg, og P4 på radioen, og sovnet.

Ca. En halv time gikk, og jeg ble vekket av telefonen. Det var Vidar som ville bli plukket opp ved Soknedal. Han hadde problemer med hoften etter ett uhell i Vätter´n-runden helga før. Da bar det nedover igjen, og jeg fant en sliten kar etter avtale. Sykkelen ble satt på taket, og Vidarfikk på seg varme klær.

Så bars det oppover igjen, og vi passerte de andre gutta. Det så virkelig kaldt ut nå.

Neste stopp var Kongsvoll, humøret var bra, men de var bløte. Jeg vred opp Arnulfs sykkelhansker. Tipper at det kom ca. 3 liter vann i fra dem. Etter litt gourmetkost hev de seg igjen på sykkelen, og dro vidre. Nå var Vidar i bedre form og, så snart var vi to som kunne kjøre, og det var bra.

Nedover Guldbrandsdalen lettet det litt, men det var noe motvind. Ved Kvam, ble det pause igjen, med varm kaffe, og mat. Gutta ville ta seg en time på øret, og ble guidet til skolen rett over veien for matstasjonen.

I mellomtiden gikk jeg ove Vidar på byvandring, men det var fort gjort.

Timen gikk, og gutta ble vekket for ei ny økt. Det var i alle fall oppholds, så uthvilte dro i videre nedover mot Tigerstaden. Noe små regnskurer kom, men ikke nok til å ha på seg regntøy igjen. Lillehammer ble passert, og med en halvtimes dupp var de snart mot Gjøvik. Vi som var følgebilsjåfører irriterte oss mer og mer over andre følgebiler som lå bak feltene, og sperret for andre bilister. Heldigvis var politiet der og, så de fikk jaget av gårde campingbilen som laget køen.

Ved Gjøvik ble det nystekt vaffel med syltetøy for oss sjåfører mens vi ventet.

Etter hvert dukket to kjente fjes opp, og de ble snart klare for å kjøre inn i mørket, i og med at det var blitt sent på døgnet. Veien imellom Gjøvik, og Minnesund var mørk, og svingete. Det var veldig mange med mangelfull belysning på sykkelen, samt følgebil som lå bak sine håpefulle. Vi kom oss til matstasjonen, og sov i mens vi ventet. Til ble vi vekket av rytterne våre, og vi gned søvnen ut av øynene. Nå begynte det å bli tungt for oss og.

Med ca. 6 mil igjen kjørte vi av gårde. Vi hadde avtalt at de skulle ringe oss når de kom på toppen ovenfor Olavsgården, men vi tok da etter å ha diskutert litt en stopp til, ved Kløfta, og la oss nedpå igjen.
Etter en god stund våknet jeg igjen, og vekket Vidar. De må ha passert mente jeg, og startet bilen igjen, og dro etter. Vi hadde ikke kjørt lenge før vi fikk telefon om at de var på toppen etter Olavsgården. Da var det bare å trø til for vår del og, for vi var langt bak.

Vi måtte kjøre via Gjelleråsen, og inn til Bjerke travbane for å parkere. Nytt i år. Så var det å finne veien ned til målområdet, og småspringe dit.

Vi kom akkurat ned rett etter de kom i mål, så derfor har vi ikke målfoto av dem.

Men de bildene som vi fikk tatt viste i alle fall to fornøyde karer i mål. Gratulerer!!!!

Tid: 30:32:59

Det veldig få var klar over, var at det var en mann til fra Tursyklistene som startet. Det var Tom Rune Arnsen. Han startet sammen med to kompiser 08:33 fra Trondheim. De hadde ikke tenkt å sykle sammen hele veien, p.g.a. forskjellig form.

Men han kom inn til mål på 22:13:04 Gratulerer til ham og!!!!

Så ble det Aker Brygge som tradisjonen er på søndag, og hjemreise på mandag.

Da satt og Tom Rune på. Med oss hadde vi 6 sykler, pluss masse bløtt tøy. Løpet, og mye annet ble diskutert iherdig på veien hjem.

(Regner med at alle 4 starter neste år igjen)

Are

Flere bilder finner du i bildekarusellen