rastpra

Treningstur Heimdal-Kyrksæterøra t/r ca 190 km

Fjorden rundt har mer eller mindre fadet ut av programmet vårt, både som treningstur og som ritt, kanskje i noen grad på grunn av strekkmetallbruer og en lite festlig strekning fra Åsen til Stjørdal. Rittet unngår riktignok dette strekket.

 Også i år byttet vi ut denne treningsturen med Heimdal-Kyrksæterøra. Den går langs E39, men med akseptabel trafikk (i hvert fall sett fra følgebilen) lørdag 26.mai, som også var pinseaften.

Disse 11 spyttet femti spenn i fellespotten og startet fra Adressas bakgård: Atle Svea, Trine Johnson, Jo Ragnar Tremoen, Egil Grendstad, Fred Berggård, Lars Solem, Wolfgang Peschel, Anne Cath. Syltevik, Tarjei Rygnestad, Vidar Lund, Kjell H. Ullestad. Og undertegnede i følgebil.

Nydelig vær hele turen, og samling og rast ved kiosken på Hemnkjølen med utsikt over Søvatnet både på fram- og tilbaketur. En hyggelig overraskelse var det at Hans Hansen satt på en av rastebenkene utenfor Bunnpris rett før Kyrksæterøra da vi kom dit. Han var på hyttetur og stilte i sivil, men ble likevel innlemmet i det gode selskap uten motforestillinger.

Det var opptil flere med trøkk i pedalene her, så noe spredning ble det. Kanskje for mye?

All ære til de som var med, og pinsen skrellet sikkert av flere mulige deltakere. Men en klubb med langt over 100 medlemmer burde hatt med flere på en slik tur! Fin mosjon og billig støtteapparat.

Det går godt an å diskutere premissene for fellesturer. Er det tur eller trening? Enkelt sagt kan valget være: «Tur A er tur, sammen ut – sammen hjem», og «Tur B er trening, heng med så lenge du orker». 

Tormod

Egen tur til Vättern?

Hallo folkens,
hvis det er noen som vil til Vãttern så kan jeg undersøke om å få leie 17-setern og stille som sjåfør.
Noe avhengig av om jeg får med sjåfør nr 2.
Har fornyet førerkort 24.03.2021.
Jeg antar at som tidligere så sponser klubben leie av buss (??) slik som vi har fått for tur til Siljan.
Gi tilbake melding.

Hilsen Arnulf
90048848

Ken Erik raskest av våre på velodromen

Mens Torild Aminda Aglen gjorde rent bord i kvinneklassen feide Ken Erik Knappe rundt Prestmoen velodrom med over 40 km/t i snitt, klokket inn på 1.26.2 på 1000 m og kan dermed atter en gang kalle seg klubbmester. Uten å ha all statistikk for hånden, kan det være personlig rekord, og i alle fall en av de beste tidene som er oppnådd de siste årene.

Tursyklistenes årlige, uhøytidelige banemesterskap onsdag 2.9. er hittil den eneste klubb-sosiale begivenhet av noen betydning i koronatiden. Hyggelig derfor at 10 syklister stilte (samme som i fjor), og ikke minst at Stjørdals Blink - vårt vertskap - også hadde fem på startstreken. Det ble helt klart høstens vakreste eventyr. Vi har aldri hatt så fint og varmt vær på velodromen i september!

En stor takk til leder Asbjørn Andersen i Stjørdal Blink Sykkel som var speaker og tidtaker. Og ikke minst til Helge Støre som organiserte det hele, og sammen med kona Marit Tidemann ordnet effektiv og trivelig servering og holdt orden på håndspriten for oss alle. Den alltid ufeilbarlige grillmester Atle Svea startet først for å komme i gang med maten i god tid. Han tullet som vanlig ikke bort tida på banen og ble bare slått av klubbkamerat Ken Erik hvis vi ser bort fra et par-tre racere i vertsklubben.

Sportslig var det framgang for flere: Milslukerne Egil Grendstad og Lars Idar Solem liker seg nok best når distansen er 15 mil+, men både de, Tor-Erik Ølmheim og Bjørn Tuflåt syklet raskere på banen i år enn i fjor.

Det er bra gjort, for som et smitteverntiltak gikk starten i år uten egen holder som tillater at syklisten kan ha begge bena i pedalene ved start. Alle startet derfor med én fot i bakken og flere plundret litt med pedalene før de fikk opp dampen. Debutant Harry Tiller ble i noen grad offer for eget pedal-stress og vil nok skjerpe seg til neste år for å vise at han kan bedre.

Damene må også skjerpe seg for å gi Torild Aglen kamp om pallplassene. Hun var eneste kvinne i år - alle ære for det! - men det er plass til mange flere av klubbens mange, aktive damer. Noen runder på velodromen er mest av alt bare artig.

Tekst&foto: Tormod

Resultater, satt opp etter startrekkefølge:

Atle Svea

Tursyklistene

M 60-64

1.34.4.

Tor Egil Nilssen

Stjørdals Blink

M 70+

1.34.5

Erik Sæther

"

M 70+

1.44.3

Atle Wahl

"

M 70+

1.58.1

Egil Grendstad

Tursyklistene

M 65-69

1.35.9

Lars Idar Solem

"

M 65-69

1.35.5

Tor-Erik Ølmheim

"

M 65-69

1.42.4

Dagfinn Albertsen

"

M 60-64

1.42.4

Bjørn Tuflåt

"

M 60-64

1.37.6

Geir Petter Aune

"

M 60-64

1.40.0

Olav Sjøli

Stjørdals Blink

M 55-59

1.31.5

Geir Arve Farbu

"

M 55-59

1.25.1

Harry Tiller

Tursyklistene

M 50-54

1.40.2

Ken Erik Knappe

"

M 50-54

1.26.2

Torild Aminda Aglen

"

K 55-59

1.46.9

 

Go to top
JSN Boot template designed by JoomlaShine.com