Årsmøtet 2018

Arnulf og Bjorn

Stående applaus for Tursyklistenes nye æresmedlemmer 2018: Fra v. Arnulf Hogstad (72) og Bjørn Eggen (79)

Bjørn og Arnulf æresmedlemmer

Bjørn Eggen (79) og Arnulf Hogstad (72) er Tursyklistenes nye æresmedlemmer, utnevnt på årsmøtet 6.2. 2018.

Sekretær Kjell Innset overrakte diplomene som hører med og underholdt forsamlingen med de to veteranenes meritter:

Bjørn begynte å trene da han var 63 år, etter et veddemål med kollegene på bryggeriet han jobbet på: Han veddet på å klare Styrkeprøven kommende sommer på under 24 timer, mens kompisene veddet i mot. Bjørn kjørte på 23 timer og kompisene måtte blø med 10.000 kr.! Et supert støtteapparat på hjemmebane hadde han også, for det var kona Klara som kjøpte racersykkel til ham.
Bjørn kom inn i sykkelmiljøet rundt Erling Mathisen i hine hårde, og fikk oppdrag som turoperatør/kasserer/pengeinnkrever for å holde orden på finansene da de begynte å leie buss for å komme seg til ritt her og der. Det skjøttet han så nådeløst bra at han ble offisielt valgt til styret som turoperatør i 1996. Bjørn sykler fortsatt, og snart går turen til Spania igjen. For å nevne noe har han tråkket Fjorden rundt, Pirkaloppet, Vättern, Jotunheimen, Siljan, Storsjön, Styrkeprøven, Smøla rundt, Telemark Tour, Vasatrampet, Birken, Sjælland rundt + Oslo halvmaraton fem ganger. En viktig mann for klubben opp gjennom årene!

Arnulf traff Kjell Innset første gang på åttitallet da Kjell tilfeldigvis fant en drosjepung som noen hadde mistet. Så der møtte Arnulf rett person på mange måter. Men det var Lise Wilmann som brakte TVK-eren Hogstad inn i Tursyklistene. Det er mange år siden nå, og Arnulf er sportslig med god margin den mest meritterte vi har i klubben: Styrkeprøven 36 ganger (!!!), Fjorden rundt 35, Vätternrundan 28, Birken 14 + løpe-Birken og ski-Birken foruten Storsjön, Siljan, Smøla, Hitra, Alpetramp (i Danmark!), Vasatrampet, Jylland rundt, Pirkaloppet osv. osv.
Klubben har i årevis nytt godt av Arnulf som profesjonell og trygg sjåfør. Ingen har tall på hvor mange bussturer han har sittet ved rattet og brakt Tursyklistene sikkert og trygt att og fram, til Motala, til Danmark, til Finland og andre steder. Det skal Arnulf ha stor takk for, og til sommeren kjører han igjen veteraner til Siljan runt i Sverige.

Årsmøtet vedtok enstemmig å bevilge 20.000 kr til Vätternrundan (bussleie), og 7.000 kr til Siljan runt (også buss). Tor-Erik la fram et regnskap med positivt resultat på 17.000 kr. Nytt av året er at vi har for første gang har fått inn grasrotandel (300 kr. - en begynnelse!).

Årsberetningen, som kan leses her på siden, viser at vi pr 31.12.17 var 185 medlemmer. Omkring 60 av oss har vært med på 16 ulike turritt, så langt vi har oversikt over etter rapporter fra dem som deltok.

Elin Sundseth ble premiert som vinner av kvinneklassen i klubbmesterskapet på velodromen i Stjørdal. Vinner av herreklassen stilte ikke på årsmøtet.

Jubilanter med runde tall ble hedret med gavekort: Per Trøa (70), Robert Nilssen og Vidar Lund (60). Vi skulle gjerne sett at øvrige jubilanter også stilte, men uansett var vi 41 på årsmøtet, som er bra. Takk for frammøtet!

De som var på valg i styret, ble gjenvalgt. 

Styret består dermed av:
Tormod Kjensjord
Kjell Innset
Tor-Erik Ølmheim
Gørill Skatvold
Ann-Elin Øvergård (varamedlem)

 

Tormod

Kjell

jubilanter

Jubilanter hedres med gavesjekk: Fra v Robert Nilssen (60 år), Per Trøa (70), Vidar Lund (60).

Elin

Elin Sundseth, klubbmester 2017 på velodrom.

Ken Erik raskest av våre på velodromen i 2020

Mens Torild Aminda Aglen gjorde rent bord i kvinneklassen feide Ken Erik Knappe rundt Prestmoen velodrom med over 40 km/t i snitt, klokket inn på 1.26.2 på 1000 m og kan dermed atter en gang kalle seg klubbmester. Uten å ha all statistikk for hånden, kan det være personlig rekord, og i alle fall en av de beste tidene som er oppnådd de siste årene.

Tursyklistenes årlige, uhøytidelige banemesterskap onsdag 2.9. er hittil den eneste klubb-sosiale begivenhet av noen betydning i koronatiden. Hyggelig derfor at 10 syklister stilte (samme som i fjor), og ikke minst at Stjørdals Blink - vårt vertskap - også hadde fem på startstreken. Det ble helt klart høstens vakreste eventyr. Vi har aldri hatt så fint og varmt vær på velodromen i september!

En stor takk til leder Asbjørn Andersen i Stjørdal Blink Sykkel som var speaker og tidtaker. Og ikke minst til Helge Støre som organiserte det hele, og sammen med kona Marit Tidemann ordnet effektiv og trivelig servering og holdt orden på håndspriten for oss alle. Den alltid ufeilbarlige grillmester Atle Svea startet først for å komme i gang med maten i god tid. Han tullet som vanlig ikke bort tida på banen og ble bare slått av klubbkamerat Ken Erik hvis vi ser bort fra et par-tre racere i vertsklubben.

Sportslig var det framgang for flere: Milslukerne Egil Grendstad og Lars Idar Solem liker seg nok best når distansen er 15 mil+, men både de, Tor-Erik Ølmheim og Bjørn Tuflåt syklet raskere på banen i år enn i fjor.

Det er bra gjort, for som et smitteverntiltak gikk starten i år uten egen holder som tillater at syklisten kan ha begge bena i pedalene ved start. Alle startet derfor med én fot i bakken og flere plundret litt med pedalene før de fikk opp dampen. Debutant Harry Tiller ble i noen grad offer for eget pedal-stress og vil nok skjerpe seg til neste år for å vise at han kan bedre.

Damene må også skjerpe seg for å gi Torild Aglen kamp om pallplassene. Hun var eneste kvinne i år - alle ære for det! - men det er plass til mange flere av klubbens mange, aktive damer. Noen runder på velodromen er mest av alt bare artig.

Tekst&foto: Tormod

Resultater, satt opp etter startrekkefølge:

Atle Svea

Tursyklistene

M 60-64

1.34.4.

Tor Egil Nilssen

Stjørdals Blink

M 70+

1.34.5

Erik Sæther

"

M 70+

1.44.3

Atle Wahl

"

M 70+

1.58.1

Egil Grendstad

Tursyklistene

M 65-69

1.35.9

Lars Idar Solem

"

M 65-69

1.35.5

Tor-Erik Ølmheim

"

M 65-69

1.42.4

Dagfinn Albertsen

"

M 60-64

1.42.4

Bjørn Tuflåt

"

M 60-64

1.37.6

Geir Petter Aune

"

M 60-64

1.40.0

Olav Sjøli

Stjørdals Blink

M 55-59

1.31.5

Geir Arve Farbu

"

M 55-59

1.25.1

Harry Tiller

Tursyklistene

M 50-54

1.40.2

Ken Erik Knappe

"

M 50-54

1.26.2

Torild Aminda Aglen

"

K 55-59

1.46.9

 

Go to top
JSN Boot template designed by JoomlaShine.com