BEggen 30754

 

Bjørn Eggen er død

Æresmedlem i Tursyklistene, Bjørn Eggen, døde natt til fredag 8. januar, 82 år gammel.

Bjørn var med i Tursyklistene helt fra urtiden. Han kom inn i miljøet rundt Erling Mathisen allerede på 1980-tallet idet sykkelgjengen utviklet seg til en klubb. Siden de hadde begynt å leie buss for å kjøre til turritt både innen- og utenlands, trengtes en fast hånd om pengene, og der var Bjørn rett mann.


I 1996 ble han på årsmøtet valgt til turoperatør, et verv han hadde i mange år. Senere, da veterangruppa ble etablert i 2011, ble han turoperatør der.

Bjørn begynte å sykle i vel voksen alder: Han veddet med kolleger på bryggeriet at han kommende sommer skulle klare Styrkeprøven på under 24 timer. Det veddemålet vant han. Og kona Klara var slett ingen brems, hun kjøpte racersykkel til ham.

Opp gjennom årene syklet han det som var av turritt: Fjorden rundt, Pirkaloppet, Vättern, Jotunheimen, Siljan, Storsjön, Styrkeprøven, Smøla rundt, Telemark Tour, Vasatrampet, Birken, Sjælland rundt + Oslo halvmaraton fem ganger. De siste årene var han fast på Siljan, og ikke minst langs veiene i Spania som han i mange år reiste ned til sammen med Klara.

Bjørn Eggen var en viktig mann for Tursyklistene gjennom årtier.

Vi takker og lyser fred over hans minne.

For Tursyklistene,

Tormod Kjensjord

Ken Erik raskest av våre på velodromen

Mens Torild Aminda Aglen gjorde rent bord i kvinneklassen feide Ken Erik Knappe rundt Prestmoen velodrom med over 40 km/t i snitt, klokket inn på 1.26.2 på 1000 m og kan dermed atter en gang kalle seg klubbmester. Uten å ha all statistikk for hånden, kan det være personlig rekord, og i alle fall en av de beste tidene som er oppnådd de siste årene.

Tursyklistenes årlige, uhøytidelige banemesterskap onsdag 2.9. er hittil den eneste klubb-sosiale begivenhet av noen betydning i koronatiden. Hyggelig derfor at 10 syklister stilte (samme som i fjor), og ikke minst at Stjørdals Blink - vårt vertskap - også hadde fem på startstreken. Det ble helt klart høstens vakreste eventyr. Vi har aldri hatt så fint og varmt vær på velodromen i september!

En stor takk til leder Asbjørn Andersen i Stjørdal Blink Sykkel som var speaker og tidtaker. Og ikke minst til Helge Støre som organiserte det hele, og sammen med kona Marit Tidemann ordnet effektiv og trivelig servering og holdt orden på håndspriten for oss alle. Den alltid ufeilbarlige grillmester Atle Svea startet først for å komme i gang med maten i god tid. Han tullet som vanlig ikke bort tida på banen og ble bare slått av klubbkamerat Ken Erik hvis vi ser bort fra et par-tre racere i vertsklubben.

Sportslig var det framgang for flere: Milslukerne Egil Grendstad og Lars Idar Solem liker seg nok best når distansen er 15 mil+, men både de, Tor-Erik Ølmheim og Bjørn Tuflåt syklet raskere på banen i år enn i fjor.

Det er bra gjort, for som et smitteverntiltak gikk starten i år uten egen holder som tillater at syklisten kan ha begge bena i pedalene ved start. Alle startet derfor med én fot i bakken og flere plundret litt med pedalene før de fikk opp dampen. Debutant Harry Tiller ble i noen grad offer for eget pedal-stress og vil nok skjerpe seg til neste år for å vise at han kan bedre.

Damene må også skjerpe seg for å gi Torild Aglen kamp om pallplassene. Hun var eneste kvinne i år - alle ære for det! - men det er plass til mange flere av klubbens mange, aktive damer. Noen runder på velodromen er mest av alt bare artig.

Tekst&foto: Tormod

Resultater, satt opp etter startrekkefølge:

Atle Svea

Tursyklistene

M 60-64

1.34.4.

Tor Egil Nilssen

Stjørdals Blink

M 70+

1.34.5

Erik Sæther

"

M 70+

1.44.3

Atle Wahl

"

M 70+

1.58.1

Egil Grendstad

Tursyklistene

M 65-69

1.35.9

Lars Idar Solem

"

M 65-69

1.35.5

Tor-Erik Ølmheim

"

M 65-69

1.42.4

Dagfinn Albertsen

"

M 60-64

1.42.4

Bjørn Tuflåt

"

M 60-64

1.37.6

Geir Petter Aune

"

M 60-64

1.40.0

Olav Sjøli

Stjørdals Blink

M 55-59

1.31.5

Geir Arve Farbu

"

M 55-59

1.25.1

Harry Tiller

Tursyklistene

M 50-54

1.40.2

Ken Erik Knappe

"

M 50-54

1.26.2

Torild Aminda Aglen

"

K 55-59

1.46.9

 

__________________________________________________________________

 Kari Erlandsen æresmedlem på årsmøtet i 2017

Kari Erlandsen

Æresmedlem Kari Erlandsen hylles med stående applaus av årsmøtet i Tursyklistene 7.2.2017.

Tursyklistenes største heder tilkom Kari Erlandsen da sekretær Kjell Innset utnevnte henne til æresmedlem under årsmøtet 7. februar. Kari er blitt 80 år og har en lang fortid som aktiv og allsidig idrettsutøver. Aktiv turner i mange år i Arbeidernes Turn- og Idrettsforening hvor hun fikk fortjenstmedaljer både i sølv og gull og også ble æresmedlem. Styrkeprøven første gang i 1984, aktiv i Sør-Trøndelag sykkelkrets i mange år. Idrettsmerkekontrollør, diverse tillitsverv også i Tursyklistene – for å nevne noe. En av klubbens ”Hard-tauser” som Arbeider-Avisa skildret henne (og Lise) i en artikkel i 1991. Kari er en av superveteranene som har vært med i Tursyklistene helt fra klubbens urtid og ofte har vært å se i ritt både i Finland, Sverige og Danmark – og flere ganger Styrkeprøven.

Vi gratulerer!

Årsmøtet bevilget kr 18.000.- til buss til Vättern 2017, og 7.000.- til veteranenes tur til Smøla rundt.

Årsmøtet vedtok også en vedtektsendring:

§ 18.5. lyder nå: «I tilfelle oppløsning eller annet opphør av klubben tilfaller klubbens eiendeler en humanitær organisasjon som besluttes med simpelt flertall på ekstraordinært årsmøte ihht §18.2.»

Den gamle paragrafen hadde en ordlyd som gjorde at vi ikke kunne bli registrert i Frivillighetsregisteret og søke om grasrotandel. Nå kan vi søke på nytt.

Valgkomiteen innstilte på gjenvalg av dem som var på valg i år. Dette sluttet årsmøtet seg enstemmig til slik at styret nå består av:
Tormod Kjensjord, leder
Kjell Innset, sekretær
Tor-Erik Ølmheim, kasserer
Gørill Skatvold, styremedlem
Atle Svea, styremedlem

Vara til styret er Ann Elin Øvergård
Revisor Vidar Lund ble også gjenvalgt, og det samme ble medlem av valgkomiteen Geir Helbostad.

Årsmøtet ble innledet ved at vi mintes våre to klubbkamerater som gikk bort i 2016: Leif Vinje og Kjell J. Johansen.

Årsberetning, regnskap og budsjett ble enstemmig vedtatt.

45 medlemmer stilte på årsmøtet, som ble ledet av Ken Erik Knappe. Og det var rikelig med både svele og kaffe.

Bård Hansen informerte om nye modeller av sykkelklærne fra BHX som blir å få kjøpt i nettbutikken vi har brukt før. Arnulf Hogstad informerte om veteranenes planer.

I alt hadde 15 av våre medlemmer runddag i 2016, fordelt på 50, 60, 70, 75 og 80 års jubileum. Kjell overrakte gavekort til dem som var tilstede – de øvrige får det i posten.

(TKj)

Go to top
JSN Boot template designed by JoomlaShine.com