Nytt toppbilde

Årsmøtet: Kjell og Tor-Erik æresmedlemmer

eresmedlem nettversjon

Årsmøtet tar bølgen for nyutnevnte æresmedlemmer Kjell Thorvald Innset (t.v.) og Tor-Erik Ølmheim. Det beste av alt er at begge fortsetter ufortrødent i sine tillitsverv som sekretær og kasserer. Alle foto: TORMOD KJENSJORD

 

Kjell Thorvald Innset og Tor-Erik Ølmheim ble utnevnt til æresmedlemmer i Tursyklistene Trondheim under årsmøtet 14. februar 2023. En entusiastisk forsamling på godt over 40 frammøtte jublet over utnevnelsen som alle mente var på høy tid.

Kjell har vært sekretær i klubben i 22 år og Tor-Erik kasserer i 17. Men det er ikke fordi de klamrer seg til vervene! Det er fordi de fortjener tilliten ut fra det de står for og det de gjør for klubben. Sammen utfyller de hverandre til et formidabelt team og er de viktigste kreftene bak en veldrevet klubb det må være lov å si Tursyklistene er. 

Årsmøtet vedtok årsberetning og regnskap, som i 2022 er gjort opp med underskudd. Vi budsjetterer også med underskudd i 2023, men har fortsatt en solid bankkonto. Årsmøtet godkjente budsjettet for 2023, men fra en våken møtelyd kom det spørsmål om klubbøkonomien. Vi kan naturligvis ikke la underskudd spise opp hele beholdningen i løpet av noen år. Styret er i høyeste grad oppmerksom på det, men innstilte likevel på å videreføre aktiviteten fra 2022 inn i 2023. Så får vi se.

Årsmøtet vedtok bevilgning til Vätternrundan hvor billettprisen t/r Motala blir kr 700.- pr. deltaker mens klubben dekker resten opp til avtalt bussleie hos Nidaros Tour. Årsmøtet vedtok også å dekke utgifter til buss og drivstoff til årets tur til Siljan runt i Sverige.

Anne-Grethe Jenssen fikk sin velfortjente – og høythengende! - premie for seier i kvinneklassen under klubbmesterskapet på velodromen i Stjørdal sist høst. Torild Aglen stilte også og det ble sekundstrid om seieren. Begge oppfordrer flere av klubbens kvinnelige medlemmer til å bli med på et artig og uhøytidelig arrangement neste gang.

Av klubbens runde-år-jubilanter var seks 70-åringer møtt fram, og de fikk tradisjonen tro gavekort og hyllest fra forsamlingen.

De som var på valg ble gjenvalgt og styret består dermed av:

Leder: Tormod Kjensjord
Sekretær: Kjell Innset
Kasserer: Tor-Erik Ølmheim
Styremedlemmer: Atle Svea og Gørill Skatvold
Vara til styret: Ida Kvissel
Revisor: Vidar Lund
Valgkomité: Bjørn-Inge Haugan og Håvard Eidnes.

TKj

vinner nett

Bølgen 2: Anne-Grethe Jenssen med pokal hylles som vinner av klubbmesterskapet
på velodrom 2022. Premien ble overrakt av Tor-Erik Ølmheim (t.h.).

 

 jubilanter nettversjon

Bølgen 3: Tursyklistenes 70-årsjubilanter med sine velfortjente gavesjekker:
Fra v. Bjørn-Inge Haugan, Magnar Hernes, Einar Rædergård, Kjell S. Johansen,
Øivin Stav og Helge Kolbjørn Støre.

 

 

Tronskifte på velodromen

Velodrom 2022 39621

Tursyklister og arrangørstab på velodromen: Fra v. Gøran Reklev; Tor-Erik Ølmheim; Egil Haugen; Lars Idar Solem; Helge Støre, stevnesjef; Dagfinn Albertsen; Marit Tidemann, kjøkkensjef (delvis skjult); Rolf Einar Pedersen, tidtaker; Egil Grendstad; Geir Arve Farbu, tidtaker/speaker; Vidar Pettersen, rundeanviser; Erik Sæther, portvakt; Paul Evjen; Kjell Innset; Lars Hakestad; Torild Aglen; Olav Sjøli, starter/holder; Anne-Grethe Jenssen; Bjørn Tuflåt.
Alle foto: TORMOD KJENSJORD
Paul Evjen satte skapet på plass og gjenerobret tronen på 1000 m bane da Tursyklistene holdt sitt årlige klubbmesterskap på Prestmoen velodrom hos våre venner i Stjørdals-Blink Sykkel onsdag 28. september 2022.

Regjerende mester Torild Aglen, derimot, ble detronisert av Anne-Grethe Jenssen som vant kvinneklassen. «I natt får jeg nok ikke sove,» sa Torild etterpå, men det var en spøk.
Paul var den eneste som klarte «drømmegrensen» for slike som oss, å komme under 1.30.0 som tilsvarer en snittfart på 40 km/t. Men flere var i nærheten, så nivået var ikke til å kimse av for godt voksne folk. Med 1.29.2 gjorde Paul som sist han deltok i 2019 og vant hele greia. Han er bare ca sekundet bak sitt eget nivå fra ti år tilbake, så han holder seg godt - også i sprint. Egil Haugen er en ny mann i Tursyklistene (velkommen!) og han klokket inn rett bak Paul på sterke 1.31.7.
Med 12 startende, inkludert to i kvinneklassen, var deltakelsen oppmuntrende til å være så sent i september. Spesielt at Anne-Grethe og Torild stilte, for i fjor var det ingen damer til start.
Tor-Erik Ølmheim og Kjell Innset forsvarte sine styreplasser i klubben ved å sykle litt fortere enn i fjor. Men alle tok i så det sang, pulsen gikk i taket og melkesyra sprutet slik det skal være når vi prøver oss mot klokka på bane.
Som alltid er det strålende være på velodromen i Stjørdal. Dagfinn Albertsen tok etter noe parlamentering ansvar som grillmester i Atle Sveas fravær. Burger og pølser, kaffe og kaker og hyggelig prat i klubbhuset etterpå. Stjørdals-Blink Sykkel stilte med en arrangørstab på hele åtte, så vi var som alltid i de beste hender. Flere av dem blir med oss til Mallorca til våren.

Den største takken går til våre liaison-offiserer i Stjørdal, Helge Støre og Marit Tidemann, som ordnet alt sammen.
TKj
Tursyklistenes klubbmesterskap 1000 m bane på Prestmoen velodrom 28.septemer 2022:

K41-45:
1. Anne-Grethe Jenssen 1.45.2

K55-60:
1. Torild Aglen 1.46.3

M61-65
1. Gøran Reklev 1.32.8
2. Håvard Eidnes 1.33.4

M66-70
1. Paul Evjen 1.29.2
2. Egil Haugen 1.31.7
3. Egil Grendstad 1.38.7
4. Lars Idar Solem 1.41.0
5. Dagfinn Albertsen 1.42.2
6. Bjørn Tuflåt 1.43.4

M71-75
1. Tor-Erik Ølmheim 1.43.9
2. Kjell Innset 1.44.1

 

Deltakere som ønsker å analysere sine passeringstider/rundetider, kan klikke her

12 syklister, to klubbmestre

images/Tursyklistene/bane2022/Anne-Grethe10x16.jpg

Anne Grethe Jenssen

Klubbmester i kvinneklassen.

Anne Grethe Jenssen
images/Tursyklistene/bane2022/Toril_10x16.jpg

Torild Aglen

Vant kvinner 55-60 år.

Torild Aglen
images/Tursyklistene/bane2022/Paul_10x16.jpg

Paul Evjen

Klubbmester i herreklassen.

Paul Evjen
images/Tursyklistene/bane2022/Bjorn_10x16.jpg

Bjørn Tuflåt

Sjette beste tid i herrer 66-70 år.

Bjørn Tuflåt
images/Tursyklistene/bane2022/Dagfinn_10x16.jpg

Dagfinn Albertsen

Femte beste tid i herrer 66-70 år.

Dagfinn Albertsen
images/Tursyklistene/bane2022/Egil_10x16.jpg

Egil Grendstad

Tredje beste tid i herrer 66-70 år.

Egil Grendstad
images/Tursyklistene/bane2022/Egil_H_10x16.jpg

Egil Haugen

Nest beste tid i herrer 66-70 år.

Egil Haugen
images/Tursyklistene/bane2022/Goran_10x16.jpg

Gøran Reklev

Best i yngste herreklasse.

Gøran Reklev
images/Tursyklistene/bane2022/Haavard10x16.jpg

Håvard Eidnes

Nest best blant de yngste herrene.

Håvard Eidnes
images/Tursyklistene/bane2022/Kjell_10x16.jpg

Kjell Innset

Nest best i eldste herreklasse.

Kjell Innset
images/Tursyklistene/bane2022/Lars_10x16.jpg

Lars Idar Solem

Fjerde beste tid i herrer 66-70 år.

Lars Idar Solem
images/Tursyklistene/bane2022/Tor_Erik_10x16.jpg

Tor-Erik Ølmheim

Vant eldste herreklasse.

Tor-Erik Ølmheim

Minneord

Lise utsnitt aeresdiplom

Tursyklistenes æresmedlem Inge Lise Wilmann døde mandag 5.2.2018, 76 år gammel. Med henne er en søyle i klubben gått bort.

Z LISELise var Tursyklistenes første valgte leder i 1996 og ingen har sittet lengre som leder enn henne, i to perioder på til sammen ni år. De senere årene bestyrte hun veteranene til alles glede. Vi har mistet en organisatorisk kapasitet, en inspirerende personlighet og et sosialt kraftsenter i klubben.

Veteranene ble i årevis invitert hjem til henne på Solem Øvre, spesielt var julelunsjen noe ingen ville gå glipp av. Også som leder av klubben gjennom mange år la Lise svært stor vekt på det sosiale ved en sykkelklubb som vår - hun banket det også inn i skallen (ja, det kan trygt sies på den måten!) på dem som overtok styre og stell etter henne - og hun videreførte det sosiale i veterangruppa som hun etablerte og holdt sin hånd over.

Lise var ikke bare sosial, ryddig og med klare meninger: Hun hadde drevet med idrett i årevis da hun på åttitallet kom inn i miljøet rundt Erling Mathisen og det som etterhvert ble klubben Tursyklistene. Hun rodde, hun tok selvsagt Styrkeprøven, Oslo Maraton, Hardhausen, idrettsmerkestatuetten, og syklet opp Stelvio-passet i 2015 selv etter at Hr. Parkinson ubedt hadde flyttet inn hos henne. For bare å nevne en flik av alt hun har holdt på med. Lise var typen som f.eks. ikke ga seg med roing før hun brakk fingeren i et sykkelritt i Finland og det ikke lenger gikk å holde åren riktig. Som dame - og attpåtil dansk! - sjokkerte hun mannfolka på Sintef med - uten å si noe på forhånd  - å gå Birken på ski i 1991. Hun var lei av machokulturen som nådde uante høyder der i ukene med oppkjøring til rennet. Så hun lærte seg litt langrennsteknikk av Kari Erlandsen, og gjennomførte Birken selv. Hvor vanskelig kunne det være?

Så det er bare en naturlig forlengelse av hennes personlighet når vi andre nærmest ikke kunne se på henne at hun var så syk som hun faktisk var. Selv om hun var helt åpen omkring sin egen tilstand.

Lise er gått bort, og i takknemlighet lyser vi fred over hennes minne.

For Tursyklistene,

Tormod Kjensjord