Ransfjorden rundt 003

Ransfjorden rundt 002

Matstasjon: Tor-Erik og Kjell på vei rundt Randsfjorden. Uten paraply.

Randsfjorden rundt – vel blåst (og regnet)

Dette 152 km lange rittet ble arrangert for 29. gang lørdag 30. mai. Blant 860 startende syklister, stilte Tursyklistene med to mann: Kjell Innset og Tor-Erik Ølmheim,

Vi kjørte fra Trondheim fredag ettermiddag, sammen med våre respektive, Elin og Kari. Dro fra trønderhovedstaden i øsende regn, men på Oppdal skinte sola.

Vi hadde oppholdsvær hele veien videre sørover til Fluberg, i Søndre Land, hvor vi hadde bosted, hos kjentfolk av Kjell.

Lørdag morgen våknet vi til trommende regn og det var ganske kjølig med bare 4 grader tidlig på morgenen. Etter frokost kjørte vi de 5 milene til startstedet for rittet, i Brandbu.

Startnummer ble hentet i Granshallen like ved startområdet. Vi hadde start kl. 10:05. Jeg ble med i den puljen ut, men Kjell plundret litt med klebytte og kom seg derfor med puljen som startet 10:10.

Jeg ventet på Kjell på toppen av en lang bakke opp fra startområdet. Det gikk veldig fort i disse gruppene og vi valgte å kople oss av og sykle vårt eget ritt. Vi syklet på nordsiden av innsjøen til Jevnaker, forbi Hadeland Glassverk bl.a, og så inn på sørsiden av Randsfjorden. Veien fulgte stort sett sjøen, men avvek fra sjøen periodevis og skar da opp motbakker. Den lengste var på vel en kilometer.  Vi vekslet på å dra hele veien, men det var så mye vann på veiene at det var umulig å ligge rett bak, samtidig som alle himlens sluser var åpne og forsynte oss godt med spylingsvann.

Den første matstasjonen lå i Bjoneroa, etter 69 km. Her var det drikke og god mat å få, store «pølsebrød» fylt med ost og skinke, samt bananer. Ferden fortsatt nordvestover langs Randsfjorden til vi kom til Fluberg bru, hvor vi da krysset innsjøen og syklet sørøstover igjen over Fluberg og frem til matstasjonen i Hov. Temperaturen var ikke stort mer enn 7-8 grader, så det ble en kjapp stopp for å lange innpå litt mat og drikke før vi tok fatt på de siste 4 milene. Småkuppert veistykke frem til mål, hvor vi passerte målseilet ca. klokken 15:45, i fortsatt øsende regnvær, men ble tatt vel i mot av arrangørene og ikke minst av våre to kjekke damer.

Vi fikk montert syklene på stativet på bilen, så opp i Granshallen og en velfortjent dusj, og så bar det tilbake til Fluberg, hvor vertskapet vårt hilste oss velkommen med en velsmakende Jägermeister og påfølgende middag.

Sosialt samvær utover kvelden og de første nattetimene. Søndag ble det en visitt på Kværum gård i Fluberg, hvor Kjell vokste opp i sine første fire leveår, før han flyttet til Innset. Søndagen bød for øvrig på delvis skyet vær med sol og 14 grader der nede, men turen hjemover til Trøndelag ga oss på nytt regnvær, etter som vi for nordover. Vi var hjemme i Trondheim søndag kveld rundt kvart over åtte.

Det var forhåndspåmeldt 1146 ryttere til Randsfjorden Rundt, men bare 860 stilte til start og derav fullførte 740. Vinnertiden var meget sterk, Team Atea ble klokket inn på 3:30:04. Kjell fikk notert 5:36:33 og jeg 5:41:34.

Bortsett fra et ufyselig vær, så var møtet med dette rittet av positiv art. Fin løype rundt innlandsfjorden og et veldig profesjonelt arrangement, så det frister til gjentagelse ved anledning.

Mvh Tor-Erik 

 

Ken Erik raskest av våre på velodromen i 2020

Mens Torild Aminda Aglen gjorde rent bord i kvinneklassen feide Ken Erik Knappe rundt Prestmoen velodrom med over 40 km/t i snitt, klokket inn på 1.26.2 på 1000 m og kan dermed atter en gang kalle seg klubbmester. Uten å ha all statistikk for hånden, kan det være personlig rekord, og i alle fall en av de beste tidene som er oppnådd de siste årene.

Tursyklistenes årlige, uhøytidelige banemesterskap onsdag 2.9. er hittil den eneste klubb-sosiale begivenhet av noen betydning i koronatiden. Hyggelig derfor at 10 syklister stilte (samme som i fjor), og ikke minst at Stjørdals Blink - vårt vertskap - også hadde fem på startstreken. Det ble helt klart høstens vakreste eventyr. Vi har aldri hatt så fint og varmt vær på velodromen i september!

En stor takk til leder Asbjørn Andersen i Stjørdal Blink Sykkel som var speaker og tidtaker. Og ikke minst til Helge Støre som organiserte det hele, og sammen med kona Marit Tidemann ordnet effektiv og trivelig servering og holdt orden på håndspriten for oss alle. Den alltid ufeilbarlige grillmester Atle Svea startet først for å komme i gang med maten i god tid. Han tullet som vanlig ikke bort tida på banen og ble bare slått av klubbkamerat Ken Erik hvis vi ser bort fra et par-tre racere i vertsklubben.

Sportslig var det framgang for flere: Milslukerne Egil Grendstad og Lars Idar Solem liker seg nok best når distansen er 15 mil+, men både de, Tor-Erik Ølmheim og Bjørn Tuflåt syklet raskere på banen i år enn i fjor.

Det er bra gjort, for som et smitteverntiltak gikk starten i år uten egen holder som tillater at syklisten kan ha begge bena i pedalene ved start. Alle startet derfor med én fot i bakken og flere plundret litt med pedalene før de fikk opp dampen. Debutant Harry Tiller ble i noen grad offer for eget pedal-stress og vil nok skjerpe seg til neste år for å vise at han kan bedre.

Damene må også skjerpe seg for å gi Torild Aglen kamp om pallplassene. Hun var eneste kvinne i år - alle ære for det! - men det er plass til mange flere av klubbens mange, aktive damer. Noen runder på velodromen er mest av alt bare artig.

Tekst&foto: Tormod

Resultater, satt opp etter startrekkefølge:

Atle Svea

Tursyklistene

M 60-64

1.34.4.

Tor Egil Nilssen

Stjørdals Blink

M 70+

1.34.5

Erik Sæther

"

M 70+

1.44.3

Atle Wahl

"

M 70+

1.58.1

Egil Grendstad

Tursyklistene

M 65-69

1.35.9

Lars Idar Solem

"

M 65-69

1.35.5

Tor-Erik Ølmheim

"

M 65-69

1.42.4

Dagfinn Albertsen

"

M 60-64

1.42.4

Bjørn Tuflåt

"

M 60-64

1.37.6

Geir Petter Aune

"

M 60-64

1.40.0

Olav Sjøli

Stjørdals Blink

M 55-59

1.31.5

Geir Arve Farbu

"

M 55-59

1.25.1

Harry Tiller

Tursyklistene

M 50-54

1.40.2

Ken Erik Knappe

"

M 50-54

1.26.2

Torild Aminda Aglen

"

K 55-59

1.46.9

 

Go to top
JSN Boot template designed by JoomlaShine.com