Nytt toppbilde

Det sto om tideler på velodromen

Velodrom23 34061 2

Asbjørn Andersen (med mikrofon), superveteran og æresmedlem i Stjørdals- Blink Sykkel demonstrerer banesykkel og banesykling sammen med Geir Arve Farbu, som ble norgesmester på 1000 m bane som 18-åring i 1978. Lydhøre tursyklister og gjester bak. Alle foto: Tormod Kjensjord

Velodrom23 34054 2

Asbjørn Andersen t.v., superveteran og æresmedlem i Stjørdals- Blink Sykkel demonstrerer banesykkel og banesykling sammen med Geir Arve Farbu, som ble norgesmester på 1000 m bane som 18-åring i 1978.

Velodrom23 34058 2

Geir Arve Farbu underviste Tursyklistene i banesyklingens finesser. Etterpå viste han hvordan det gjøres i praksis. Geir Arve ble som 18-åring norgesmester junior på 1000 m bane med tida 1.15.

Anne-Grethe Jenssen lot seg ikke vippe av pinnen og forsvarte sitt klubbmesterskap fra 2022 med bravur da hun onsdag 6. september syklet enda fortere enn i fjor på 1000 m bane på Prestmoen velodrom og vant kvinneklassen på 1.43.0. Hun og Torild Aglen (1.44.7) har vekslet litt på å stå øverst på pallen (vi har ingen seierspall, men likevel), og selv om også Torild forbedret sin tid fra i fjor, ble det 2. plass. Vi hadde med to gjester utenfor konkurranse, Nina Rise Oddan og Anita Belsvik. Begge meritterte syklister og hyggelig at de ville bli med.

Paul Evjen måtte denne gang se seg slått av Bjørnar Hafstad (som ikke var med i 2022), men ikke med mer enn 4 tidels sekund. Bjørnar med 1.30.6 og Paul med 1.31.0 var de eneste som kom under 1.35, bortsett fra Morten Belsvik som var gjest utenfor konkurranse i herreklassen. Paul analyserte løpet etterpå og fant at han mistet tidelene i åpningen! Vi kan regne med at Hr. Evjen neste år blir farlig startrask. Utholdenhet har han fra før.

Dagfinn Albersen, Bjørn Tuflåt og Tor-Erik Ølmheim er i form: Dagfinn og Bjørn forbedret fjorårets tid med over fire og Tor-Erik med tre sekunder fra sist – det er ingen liten margin på bane. Antakelig har de trent.

En ekstra bonus var å få demonstrert en banesykkel (uten gir og bremser) og en innføring i banesyklingens finesser. Asbjørn Andersen og Geir Arve Farbu har tonnevis med erfarin både fra bane og alt mulig annet på sykkel. Geir Arve viste også hvordan banesykling gjøres i praksis da han suste rundt velodromen omtrent som i gamle dager da han 18 år gammel ble norgesmester på 1000 m bane på Valle Hovin i 1978. Det gikk unna på 1.15 dengang.

Våre gjester var rause nok til å ta seg av grillingen, og som alltid ble deg hyggelig prat over burgerne etter løpet. Samtidig benyttet vi anledningen til å hedre Paul som vant i 2022 ved å overrekke ham pokalen for fjorårets seier  – noe forsinket, men vel fortjent. Klubbmestere må innfinne seg på årsmøtet hvor denslags hyllest finner sted!

Vi er i de beste hender hos Stjørdals-Blink Sykkel som arrangerer stevnet som om vi var med i VM. Takk til Asbjørn Andersen (speaker, tidtaker), Geir Arve Farbu, Olav Sjøli (starter), Erik Sæter (rundeanviser), Rolf Einar Pedersen (service). Og framfor alt kjøkkensjef Marit Tidemann og husbond Helge Støre som legger alt til rette for oss.

TKj

 

Tursyklistenes klubbmesterskap 1000 m bane på Prestmoen velodrom 6. september 2023.

K 46-50

1 Anne-Grethe Jenssen 1.43.0

K 56-60

1 Torild Aglen 1.44.7

Gjester utenfor konkurranse: Nina Rise Oddan 1.35.3; Anita Belsvik 1.45.8

M 56-60

1 Roger Hagestuen 1.42.1

M 61-65

1 Bjørnar Hafstad 1.30.6

2 Håvard Eidnes 1.35.8

3 Hans Hansen 1.37.9

Gjest utenfor konkurranse: Morten Belsvik 1.34.6

M 66-70

1 Paul Evjen 1.31.0

2 Egil Haugen 1.35.1

3 Dagfinn Albertsen 1.38.0

4 Bjørn Tuflåt 1.39.1

M 71-75

1 Tor-Erik Ølmheim 1.40.9

2 Kjell Innset 1.47.7

Passeringstider og rundetider finner du her

Velodromen 2023 - her er syklistene

Vätternrundan 2023

IMG 4638

IMG 5208

Flott gjennomført Vättern 2023, som etter hvert viste se å være tett på 317 kilometer. Laget kom samlet i mål på slutt-tiden 12 timer og 46 minutter. Effektiv sykkeltid ble målt på Strava til 11 timer og 12 minutter. Det ga en snitthastighet på 28,2 km/t.
Foran fra venstre:
Kjell Mathisen, Egil Haugen, Hans Hansen og Thor-Erik Ølmheim.
Bak fra venstre: Egil Grenstad, Knut Arne Mørreaunet, Geir Petter Aune, Roger Hagestuen, Dagfinn Albertsen, Håvard Eidnes, Bjørn Tuflåt og Kjell Innset.

 

Årsmøtet: Kjell og Tor-Erik æresmedlemmer

eresmedlem nettversjon

Årsmøtet tar bølgen for nyutnevnte æresmedlemmer Kjell Thorvald Innset (t.v.) og Tor-Erik Ølmheim. Det beste av alt er at begge fortsetter ufortrødent i sine tillitsverv som sekretær og kasserer. Alle foto: TORMOD KJENSJORD

 

Kjell Thorvald Innset og Tor-Erik Ølmheim ble utnevnt til æresmedlemmer i Tursyklistene Trondheim under årsmøtet 14. februar 2023. En entusiastisk forsamling på godt over 40 frammøtte jublet over utnevnelsen som alle mente var på høy tid.

Kjell har vært sekretær i klubben i 22 år og Tor-Erik kasserer i 17. Men det er ikke fordi de klamrer seg til vervene! Det er fordi de fortjener tilliten ut fra det de står for og det de gjør for klubben. Sammen utfyller de hverandre til et formidabelt team og er de viktigste kreftene bak en veldrevet klubb det må være lov å si Tursyklistene er. 

Årsmøtet vedtok årsberetning og regnskap, som i 2022 er gjort opp med underskudd. Vi budsjetterer også med underskudd i 2023, men har fortsatt en solid bankkonto. Årsmøtet godkjente budsjettet for 2023, men fra en våken møtelyd kom det spørsmål om klubbøkonomien. Vi kan naturligvis ikke la underskudd spise opp hele beholdningen i løpet av noen år. Styret er i høyeste grad oppmerksom på det, men innstilte likevel på å videreføre aktiviteten fra 2022 inn i 2023. Så får vi se.

Årsmøtet vedtok bevilgning til Vätternrundan hvor billettprisen t/r Motala blir kr 700.- pr. deltaker mens klubben dekker resten opp til avtalt bussleie hos Nidaros Tour. Årsmøtet vedtok også å dekke utgifter til buss og drivstoff til årets tur til Siljan runt i Sverige.

Anne-Grethe Jenssen fikk sin velfortjente – og høythengende! - premie for seier i kvinneklassen under klubbmesterskapet på velodromen i Stjørdal sist høst. Torild Aglen stilte også og det ble sekundstrid om seieren. Begge oppfordrer flere av klubbens kvinnelige medlemmer til å bli med på et artig og uhøytidelig arrangement neste gang.

Av klubbens runde-år-jubilanter var seks 70-åringer møtt fram, og de fikk tradisjonen tro gavekort og hyllest fra forsamlingen.

De som var på valg ble gjenvalgt og styret består dermed av:

Leder: Tormod Kjensjord
Sekretær: Kjell Innset
Kasserer: Tor-Erik Ølmheim
Styremedlemmer: Atle Svea og Gørill Skatvold
Vara til styret: Ida Kvissel
Revisor: Vidar Lund
Valgkomité: Bjørn-Inge Haugan og Håvard Eidnes.

TKj

vinner nett

Bølgen 2: Anne-Grethe Jenssen med pokal hylles som vinner av klubbmesterskapet
på velodrom 2022. Premien ble overrakt av Tor-Erik Ølmheim (t.h.).

 

 jubilanter nettversjon

Bølgen 3: Tursyklistenes 70-årsjubilanter med sine velfortjente gavesjekker:
Fra v. Bjørn-Inge Haugan, Magnar Hernes, Einar Rædergård, Kjell S. Johansen,
Øivin Stav og Helge Kolbjørn Støre.

 

 

Ransfjorden rundt 003

Ransfjorden rundt 002

Matstasjon: Tor-Erik og Kjell på vei rundt Randsfjorden. Uten paraply.

Randsfjorden rundt – vel blåst (og regnet)

Dette 152 km lange rittet ble arrangert for 29. gang lørdag 30. mai. Blant 860 startende syklister, stilte Tursyklistene med to mann: Kjell Innset og Tor-Erik Ølmheim,

Vi kjørte fra Trondheim fredag ettermiddag, sammen med våre respektive, Elin og Kari. Dro fra trønderhovedstaden i øsende regn, men på Oppdal skinte sola.

Vi hadde oppholdsvær hele veien videre sørover til Fluberg, i Søndre Land, hvor vi hadde bosted, hos kjentfolk av Kjell.

Lørdag morgen våknet vi til trommende regn og det var ganske kjølig med bare 4 grader tidlig på morgenen. Etter frokost kjørte vi de 5 milene til startstedet for rittet, i Brandbu.

Startnummer ble hentet i Granshallen like ved startområdet. Vi hadde start kl. 10:05. Jeg ble med i den puljen ut, men Kjell plundret litt med klebytte og kom seg derfor med puljen som startet 10:10.

Jeg ventet på Kjell på toppen av en lang bakke opp fra startområdet. Det gikk veldig fort i disse gruppene og vi valgte å kople oss av og sykle vårt eget ritt. Vi syklet på nordsiden av innsjøen til Jevnaker, forbi Hadeland Glassverk bl.a, og så inn på sørsiden av Randsfjorden. Veien fulgte stort sett sjøen, men avvek fra sjøen periodevis og skar da opp motbakker. Den lengste var på vel en kilometer.  Vi vekslet på å dra hele veien, men det var så mye vann på veiene at det var umulig å ligge rett bak, samtidig som alle himlens sluser var åpne og forsynte oss godt med spylingsvann.

Den første matstasjonen lå i Bjoneroa, etter 69 km. Her var det drikke og god mat å få, store «pølsebrød» fylt med ost og skinke, samt bananer. Ferden fortsatt nordvestover langs Randsfjorden til vi kom til Fluberg bru, hvor vi da krysset innsjøen og syklet sørøstover igjen over Fluberg og frem til matstasjonen i Hov. Temperaturen var ikke stort mer enn 7-8 grader, så det ble en kjapp stopp for å lange innpå litt mat og drikke før vi tok fatt på de siste 4 milene. Småkuppert veistykke frem til mål, hvor vi passerte målseilet ca. klokken 15:45, i fortsatt øsende regnvær, men ble tatt vel i mot av arrangørene og ikke minst av våre to kjekke damer.

Vi fikk montert syklene på stativet på bilen, så opp i Granshallen og en velfortjent dusj, og så bar det tilbake til Fluberg, hvor vertskapet vårt hilste oss velkommen med en velsmakende Jägermeister og påfølgende middag.

Sosialt samvær utover kvelden og de første nattetimene. Søndag ble det en visitt på Kværum gård i Fluberg, hvor Kjell vokste opp i sine første fire leveår, før han flyttet til Innset. Søndagen bød for øvrig på delvis skyet vær med sol og 14 grader der nede, men turen hjemover til Trøndelag ga oss på nytt regnvær, etter som vi for nordover. Vi var hjemme i Trondheim søndag kveld rundt kvart over åtte.

Det var forhåndspåmeldt 1146 ryttere til Randsfjorden Rundt, men bare 860 stilte til start og derav fullførte 740. Vinnertiden var meget sterk, Team Atea ble klokket inn på 3:30:04. Kjell fikk notert 5:36:33 og jeg 5:41:34.

Bortsett fra et ufyselig vær, så var møtet med dette rittet av positiv art. Fin løype rundt innlandsfjorden og et veldig profesjonelt arrangement, så det frister til gjentagelse ved anledning.

Mvh Tor-Erik