Tor Erik 1

Telemark Tours, som ble arrangert for 36. gang i år, går i regi av Grenland sykkelklubb. Det ble rekorddeltagelse med 1250 deltakere. Tor-Erik Ølmheim var eneste tursyklist på startstreken i år. Dette var syvende gang hans fullførte. 

 Telemark Tours opererer med tre forskjellige distanser. 56 km fra Bø til Skien, 130 km fra Skien til Drangedal – Lunde – Skien og den lange løypa på 250 km fra Skien til Drangedal, over Grova til Vrådal, Kviteseid, Fjågesund tilbake til Grova og Drangedal og over til Lunde og mål i Skien. Det var ny trase på langløypa i år og den er krevende med over 3000 høydemeter. Se løypa her.

Kari og jeg kjørte fra Trondheim til Skien på fredag 31. mai og ankom Skien i strålende sommervær med 23 grader. Vi booket inn på hotell i sentrum av byen og var så og hentet startnummeret i sekretariatet ved bryggen til Telemark-kanalbåtene. Inntok middag på en bryggerestaurant og gikk oss en tur i byen i godværet før det ble tid for å innta søvn.

Lørdag morgen var det opp kl. 05:45 og spise frokost på hotellet og begi meg i veg til startstedet ved Hjellebrygga i sentrum av Skien. Praktfullt vær med sol og 17-18 grader ved fellesstarten som gikk kl 07:00. To politimotorsyklister loset oss gjennom byen og opp bakken mot flyplassen.

Det ble litt uryddig i starten med et felt på rundt 160 startende, men det strakk seg ut etter noen kilometer. Jeg koplet meg på en gruppe danske syklister og holdt følge med dem i to mil i fint tempo, men inn i den første lange motbakken fikk jeg litt gearkluss og dermed forsvant danskene. En kar fra Bø fikk også trøbbel med gearingen her og vi to slo da følge mot Drangedal, hvor vi ankom etter vel to timer. Vi to holdt følge videre mot Grova og over fjellet (ca 500 moh), hvor det var en lang stigning på ca fire km til toppen, og så bar det nedover til Steane ved Nisservann og inn til Vrådal, hvor andre matstasjonen var. Fra Vrådal stiger det ca 120 meter opp til Heia, for så å stupe ned serpentinersvinger med 11 prosent stigning til Kviteseidvatnet. Herifra syklet vi langs Telemarkskanalen til bygda Fjågesund. Da var 12,5 mil unnagjort.

Fra Fjågesund er det en skikkelig «monsterbakke», fem km stigning med 8,1 prosent stigning til toppen på over 400 moh. Akkurat over toppen kom det en kraftig lokal regnskur og gjorde det litt skummelt med utforkjøringene ned til Grova. Vel nede i Grova var regnet over og sola kom tilbake, men fikk nå ganske stri motvind tilbake mot Drangedal og 3.matstasjon. Da var 17 mil unnagjort. Fra Drangedal gikk så turen over heia til Lunde og videre innover til Ulefoss og matstasjonen Fen, et par km opp fra Ulefoss. Herifra går det i ganske kupert terreng med noen tøffe motbakker de siste tre milene inn til Skien. Jeg krysset mållinjen i Skien sentrum i sol og 24 grader kl 17:53 og fikk sluttid 10:53:13.

Den «nye løypa» på 25-mila går i en del naturskjønne områder, men den er ganske tøff med mange lange og krevende motbakker. Jeg ble nr 5 i klasse M60-64 (av 12 stk). Vinnertiden på 250 km var sterke 6:59, gjennomført av Jørn Fjeldavlie, Team Vestfold Elite. 142 menn og ni kvinner fullførte 25-mila. 363 fullførte 13-mila, mens mosjonsløypa på 58 km mønstret hele 736 syklister. Med årets har jeg nå syv fullførte ritt her.

Etter dusjing og litt mat, var det å ta fatt på turen nordover, som bare endte med familiebesøk i Drammen denne kvelden. Resten av kjøreturen til Trondheim ble tatt på søndag ettermiddag.

Tor-Erik

tor erik 2

Egen tur til Vättern?

Hallo folkens,
hvis det er noen som vil til Vãttern så kan jeg undersøke om å få leie 17-setern og stille som sjåfør.
Noe avhengig av om jeg får med sjåfør nr 2.
Har fornyet førerkort 24.03.2021.
Jeg antar at som tidligere så sponser klubben leie av buss (??) slik som vi har fått for tur til Siljan.
Gi tilbake melding.

Hilsen Arnulf
90048848

Ken Erik raskest av våre på velodromen

Mens Torild Aminda Aglen gjorde rent bord i kvinneklassen feide Ken Erik Knappe rundt Prestmoen velodrom med over 40 km/t i snitt, klokket inn på 1.26.2 på 1000 m og kan dermed atter en gang kalle seg klubbmester. Uten å ha all statistikk for hånden, kan det være personlig rekord, og i alle fall en av de beste tidene som er oppnådd de siste årene.

Tursyklistenes årlige, uhøytidelige banemesterskap onsdag 2.9. er hittil den eneste klubb-sosiale begivenhet av noen betydning i koronatiden. Hyggelig derfor at 10 syklister stilte (samme som i fjor), og ikke minst at Stjørdals Blink - vårt vertskap - også hadde fem på startstreken. Det ble helt klart høstens vakreste eventyr. Vi har aldri hatt så fint og varmt vær på velodromen i september!

En stor takk til leder Asbjørn Andersen i Stjørdal Blink Sykkel som var speaker og tidtaker. Og ikke minst til Helge Støre som organiserte det hele, og sammen med kona Marit Tidemann ordnet effektiv og trivelig servering og holdt orden på håndspriten for oss alle. Den alltid ufeilbarlige grillmester Atle Svea startet først for å komme i gang med maten i god tid. Han tullet som vanlig ikke bort tida på banen og ble bare slått av klubbkamerat Ken Erik hvis vi ser bort fra et par-tre racere i vertsklubben.

Sportslig var det framgang for flere: Milslukerne Egil Grendstad og Lars Idar Solem liker seg nok best når distansen er 15 mil+, men både de, Tor-Erik Ølmheim og Bjørn Tuflåt syklet raskere på banen i år enn i fjor.

Det er bra gjort, for som et smitteverntiltak gikk starten i år uten egen holder som tillater at syklisten kan ha begge bena i pedalene ved start. Alle startet derfor med én fot i bakken og flere plundret litt med pedalene før de fikk opp dampen. Debutant Harry Tiller ble i noen grad offer for eget pedal-stress og vil nok skjerpe seg til neste år for å vise at han kan bedre.

Damene må også skjerpe seg for å gi Torild Aglen kamp om pallplassene. Hun var eneste kvinne i år - alle ære for det! - men det er plass til mange flere av klubbens mange, aktive damer. Noen runder på velodromen er mest av alt bare artig.

Tekst&foto: Tormod

Resultater, satt opp etter startrekkefølge:

Atle Svea

Tursyklistene

M 60-64

1.34.4.

Tor Egil Nilssen

Stjørdals Blink

M 70+

1.34.5

Erik Sæther

"

M 70+

1.44.3

Atle Wahl

"

M 70+

1.58.1

Egil Grendstad

Tursyklistene

M 65-69

1.35.9

Lars Idar Solem

"

M 65-69

1.35.5

Tor-Erik Ølmheim

"

M 65-69

1.42.4

Dagfinn Albertsen

"

M 60-64

1.42.4

Bjørn Tuflåt

"

M 60-64

1.37.6

Geir Petter Aune

"

M 60-64

1.40.0

Olav Sjøli

Stjørdals Blink

M 55-59

1.31.5

Geir Arve Farbu

"

M 55-59

1.25.1

Harry Tiller

Tursyklistene

M 50-54

1.40.2

Ken Erik Knappe

"

M 50-54

1.26.2

Torild Aminda Aglen

"

K 55-59

1.46.9

 

Go to top
JSN Boot template designed by JoomlaShine.com